Historia med Eklund och Holmqvist – Slaget vid Lejonströmsbron

WEBBTV. I senaste avsnittet av Studio Nordfront sändes ett inslag där Robert Eklund och Simon Holmqvist pratade om slaget vid Lejonströmsbron i Skellefteå 1809.

Det var i Studio Nordfront #10 som man visade ett inslag där Nordfronts Robert Eklund och Simon Holmqvist besökte Lejonströmsbron och ”bonnstan” i Skellefteå för att tala om Slaget vid Lejonströmsbron. Själva slaget var en del av det Finska kriget, som framförallt utspelade sig i norra Sverige 1808-09.

Finska kriget var det sista som utkämpades sig på svensk mark och slutade med att Sverige förlorade Finland till Ryssland. I inslaget berättade man även vad en ”bonnstad” är för något, och varför dessa framförallt finns i just norrländska kuststäder.

Historiereportaget uppskattades av tittarna och Eklund och Holmqvist har lovat att besöka fler historiska platser i Norr- och Västerbotten under våren sommaren.

Se inslaget om Slaget vid Lejonströmsbron nedan:

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
IngemarJan HjelmимяSigfridFredrik Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrik
Medlem

Mycket bra insiativ ser fram emot fler avsnitt om historiska händelser.

Sigfrid
Medlem

Jag såg reportaget och tycker att historiska saker är intressanta.

имя
Medlem

Robert gjorde det där i bästa Peter Englundstil, eller snarare Herman Lindqvist. En naturbegåvning. Stor behållning av dina berättelser Robert!

Jan Hjelm
Medlem

vår historia är en stadig grund att bygga vårt framtida samhälle på. Idag är det närmast suspekt att vara historieintresserad. Bra att Nordfront ägnar sig åt detta slags folkupplysning. Det skapar tätare band i vårt folk och motverkar globalisternas plan att splittra oss.

Hell seger!

Ingemar
Medlem

Mycket intressant, jag ser gärna fler historieskildringar från Västerbotten.