”Historia har skrivits!”

KOMMENTAR. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen i Norge, Haakon Forwald, delar med sig av sin syn på den mycket lyckade demonstrationen i Kristiansand.

Det är i kombination av glädjerus och utmattning som jag skriver den här artikeln och ger min sin på organisationens mycket lyckade demonstration i Kristiansand. Vi hade som ni alla vet ursprungligen planerat att demonstrera i Fredrikstad, men tvingades ändra våra planer i sista sekund då polisen helt plötsligt valde att förbjuda demonstrationen.

Både förbudet och orsaken till förbudet kom som en stor överraskning för oss i ledningen. Att vi skulle möta motstånd från både systemet och meningsmotståndare var att förvänta. Att systemet skulle sluta upp i försvar av homolobbyn var förväntat. Men att systemet skulle nyttja hot om våld från vänsterterrorister som ursäkt till att förbjuda vår demonstration, det var inte förväntat – något som Oslopolisen och ansedda jurister, yttrandefrihetsexperter, debattörer och även en del meningsmotståndare var överens om.

Att genomföra demonstrationen i Fredrikstad i trots mot polisens förbud övervägdes. Då vår intention är att föra fram vårt budskap, vår politik och att tala med folket, blev detta ganska snabbt avfärdat som kontraproduktivt. Detta skulle antingen ha resulterat i massarresteringar, i bråk med meningsmotståndare och polis, eller både och.

Att inte demonstrera var likväl aldrig ett alternativ, men att planeringen och verkställandet skulle behöva ske ”under radarn” var uppenbart, eftersom systemet skulle lägga stora resurser på att förhindra en sådan seger för oss – något som de absurda arresteringarna av svenska aktivister visade med all önskvärd tydlighet.

I vår jakt på alternativa städer var flera platser uppe för diskussion, däribland Oslo. Detta kom dock att avfärdas, då systemets strålkastare var kraftigt riktade på organisationens medlemmar på Østlandet och att både planerandet och verkställandet därmed skulle bli mycket svårt att genomföra. Valet föll därför på Kristiansand, där vi har ett stort stöd bland folket samt en stark representation.

Planeringen av aktiviteten gick bra och vi kände att vi hade situationen under kontroll. Vi fick naturligtvis lov att officiellt komma med ett uttalande via våra egna medier som avrådde alla sympatisörer från att resa till Fredrikstad, eftersom vi själva skulle till en annan stad och därmed inte kunde garantera deras säkerhet.

Då jag själv är bosatt i Ludvika så reste jag redan under fredagen. Vi valde ut en mindre trafikerad väg in i Norge, för att undvika de mest välbevakade gränsövergångarna. Detta visade sig vara en smart taktik, då flera andra bilar blev stoppade med arresteringar som följd. En bra bit in i Norge fick vi dock eskort av en polisbuss, som stod och inväntade oss för att sedan följa efter oss under en halvtimmes tid. Denna avvek så småningom, och syntes sedan aldrig till något mer.

Då vi anlände till lokalen, runt 03:00 på natten, var det glädjande att se att så många hade klarat att ta sig fram – både norrmän, svenskar och finländare. Huruvida vi skulle kunna genomföra något överhuvudtaget var däremot oklart. Osäkerheten dämpades definitivt inte av att jag morgonen efter vaknade upp till ljudet av en helikopter som flög över hustaken.

Efter att ha hälsat på organisationskamrater och fått i mig ett par koppar kaffe var det klart för en snabb genomgång av dagen. En grupp aktivister hade samtidigt tagit sig ned till Kristiansands centrum för att få en bild av situationen samt se ifall polisen inväntade oss. Då tiden var inne tog vi oss gemensamt ner till samlingsplatsen och mötte de resterande kamrater som hade rest samma dag och tagit sig dit direkt. På plats handlade vi kvickt och hann knappt ta fram och veckla ut fanorna innan en massa polisbilar och polismän stormade in på platsen.

I samlad trupp gick vi raskt in mot centrum, för att undvika att någon skulle gripas och för att vi skulle kunna genomföra vår aktivitet. Flygblad och fanor hade vi självklart med oss, men i all hast att komma oss iväg och in till centrum blev megafonen kvarliggandes i bilen. Detta är också förklaringen till att det inte ropades några slagord på väg in mot centrum, och anledningen till att det inte hölls några tal på plats.

Vår väg in mot centrum gick bra, likväl som dialogen med polisen. De förklarade att de inte avsåg att försöka stoppa oss och att vi skulle få genomföra vår aktivitet. Vi förklarade att vi hade för avsikt att dela ut flygblad och att samtala med folket, något polisen menade var helt oproblematiskt.

Många intressanta samtal fördes med folket, intervjuer genomfördes med media som hade dykt upp, däribland en direktsänd intervju med TV 2. Uppemot tusen flygblad delades också ut och vårt mål med att rikta strålkastarna mot den folkfientliga homolobbyn uppnåddes definitivt.

En och annan rabiat meningsmotståndare klarade naturligtvis inte av att motstå att försöka förstöra aktiviteten, men detta var inget som påverkade varken oss eller vår demonstration. Några helt vanliga meningsmotståndare diskuterade vi sakligt med, och vi förde fram vår åsikt medan de delade med sig av sin. Förhoppningsvis fick de också se att vi inte var ”homohatande nazister”, utan nationalsocialister med välgrundade argument till varför vi är emot den folkfientliga homolobbyn.

Efter att aktionen hade rundats av och vi var på väg tillbaka till bilarna så skulle självklart polisen genomföra en ID-kontroll av samtliga deltagare. Att polisen registrerar politiska dissidenter är kanske något som vanliga människor tror kan försiggå i länder som Nordkorea, men detta är alltså ett standardförfarande i ”demokratin” Norge.

En mediastorm utan dess like
En gedigen mediastorm har som väntat följt i demonstrationens kölvatten. Hycklande meningsmotståndare, i form av förrädarpolitiker och andra, klagar och gnäller till lögnpressen över att polisen ”tillät” oss att utöva vår grundlagsstadgade rätt att yttra oss. Polisens motivation om att värna yttrandefriheten och önskan att inte eskalera situationen anser de vara vansinne – de menar nämligen att ingen grupp ska vinna rätt att yttra sig genom hot om våldsamheter. Att de själva förhindrade Motståndsrörelsens demonstration i Fredrikstad, uteslutande med hjälp av hot om våld, har de kanske glömt bort? Det bör dessutom tilläggas att Motståndsrörelsen inte på något vis har kommit med några hot om våldsamheter överhuvudtaget.

Föga förvånande florerar även diverse lögner om demonstrationen, och då särskilt från självutnämnda meningsmotståndare som i lögnpressen framställs som ”vanligt folk” som har blivit vittnen till aktiviteten. Påståenden om hot om hembesök, påstådda spottloskor mot invandrade och om en lokalbefolkning som kände sig ”otrygg” är bara några av de lögner som har spridits i fiendemedia under de senaste dagarna.

 – Historia har skrivits!
Ansökan om att få demonstrera i Fredrikstad, samt planeringen och förberedelserna kring detta, är en värdefull erfarenhet som vi har förvärvat. Detsamma gäller arbetet med och genomförandet av demonstrationen i Kristiansand. Det är viktigt att vi som organisation reflekterar över vad vi gjorde bra, vad vi gjorde fel och vad som kan förbättras. Allt för att göra nästa demonstration ännu bättre.

Att den 29 juli var en stor dag för Nordiska motståndsrörelsen och att vi genom vår demonstration har skrivit in oss i historieböckerna är uppenbart. Vår demonstration den 29 juli omtalades i samtliga norska medier, i Sverige och även internationellt – inte bara en gång, utan i artikel efter artikel. Uppmärksamheten är enorm, och aldrig tidigare har vår hemsida fått så många besökare – samtidigt som medlemsansökningar strömmar in som aldrig förr.

Den 29 juli blev dagen då Nordiska motståndsrörelsen trotsade systemets försök att tysta oss och genomförde organisationens första och största demonstration på norsk mark. Det blev dagen då Norges första nationalsocialistiska demonstration i modern tid genomfördes. Historia har skrivits, och jag vill tacka samtliga deltagare för en fantastisk dag. Det var en ära att få inta Kristiansands gator mer er!

Hell seger!

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

26 Kommentarer till "”Historia har skrivits!”"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Guido von List
Gäst
Nybörjare
Guido von List

Bra jobbat NMR! Var kan man se filmer från evenemanget? Hell seger!

Slipsen
Gäst
Nybörjare
Slipsen

Bra artikel och bra agerat i Kristiansand!

Hottis
Gäst
Nybörjare
Hottis

NMR fick verkligen all uppmärksamhet/PR man kunde ha hoppats på; det norska polisväsendet bet sig i foten och fick se NMR ta över debatten.

Hell seger!

Anders Jonsson
Gäst
Nybörjare
Anders Jonsson

Det är bara att hålla med Haakon.

Det var en ära att få vara med.

Nu går vi framåt..och framåt…och framåt…

Hell seger!

Kaliber
Gäst
Nybörjare
Kaliber

Red Ice on Why National Socialism Arose:
https://youtu.be/rAB2qGdh_lY

Ingemar Westerbring
Gäst
Nybörjare

Härlig läsning!

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

En begreppsförvirrad judinna på VG som påstår att hon finns på ”NMR´s lista” tycker att NMR ska få marschera, för att hon vill ”se vilka de är”. Hon motiverar sitt ”radikala” ställningstagande med:

Hadde en organisasjon med pedofile fått behov for å demonstrere for deres rett til å ha sin «legning» skulle jeg med både glede og avsky stått og observert. Hvis de hadde turt å vise trynene sine.

Och naturligtvis klumpar judinnan ihop NMR´s aktivister med Breivik.

http://www.vg.no/nyheter/meninger/kristiansand/la-dem-marsjere/a/24108279/

Varsågod SUZANNE AABEL, skribent och ”judinna på NMR´s lista” – här kan du se trynena på dem som demonstrerar för sin pedofila läggning:

comment image

Extremt
Gäst
Nybörjare
Extremt

Den där typen av bilder borde spridas till väl valda mottagare…om inte annat som ren provokation…till unga svenska kvinnor som ofta är våra mest fanatiska motståndare och som kommer få extremt svårt att försvara sin position i samtal med vanligt folk.

Bilden du hittat är riktigt vidrig, men borde just därför tvingas på varenda människa i landet!

Morningstar
Gäst
Nybörjare
Morningstar

Hon borde dessutom älska Breivik som är sionist. Ni är på samma sida, Suzanne. Han är en god shabbos!

Dennis
Gäst
Nybörjare
Dennis

Den lilla pojken får nog mycket ”kärlek” av sina bögföräldrar.

Jocke
Gäst
Nybörjare
Jocke

Tjaaa, vilket är bäst – att få mycket kärlek av sina bögföräldrar eller växa upp i ett heterosexuellt hem och ständigt bli misshandlad, försummad, ej bli respekterad osv? Ja, att överhuvudtaget växa upp och leva i ett barnfientligt hem med allt vad det innebär ..

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Här en video där en vänsterfjant stör demonstrationen och tas om hand av polisen.

http://www.dagbladet.no/nyheter/kristiansand-politiet-stoppet-anti-nazister—en-unnskyldning-ikke-unaturlig-mener-varaordforeren/68551462

Skulle vara intressant med en kommentar från någon som var närvarande.

Anders Jonsson
Gäst
Nybörjare
Anders Jonsson

Det var tämligen odramatiskt. Fjanten stod i vägen för demonstrationståget och en våra aktivister knuffade undan honom. Det var vad som hände. Det som syns på videon var det som hände.

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Han påstår att han skadade ett revben i tumultet – värst vad rödingarna är bensköra :)

Anders Jonsson
Gäst
Nybörjare
Anders Jonsson

Förmodligen blev antifascisten (efter att videon tagit slut) gasad och förvandlad till lampskärm, alternativt tvål.

Albert Spjuut
Gäst
Nybörjare
Albert Spjuut

Bevis på kämparanda och styrka att Motståndsrörelsen åkte till Norge trots förbud! Bra jobbat! Hell Seger!

Tobbe Motståndsman
Gäst
Nybörjare
Tobbe Motståndsman

Vi kommer segra kamrater!

Framåt för folk och nation!

Hell Seger!

Peter Kjellborn
Gäst
Nybörjare
Peter Kjellborn

Verkar synnerligen vanlig strategi av Polisen i både Sverige och Norge att alltid göra sina tillslag med åsiktsregistrering/visitation efteråt när bilfärden hemåt påbörjats. En tanke vore det inte smartare att åka tåg/buss till platserna? Sen när aktiviteten är över skingras i mindre grupper åt olika riktiningar?

Peter Kjellborn
Gäst
Nybörjare
Peter Kjellborn

Samt att utnyttja terrängen om sådan finns där bilar ej kan ta sig fram lätt. Svenska Polisen är ju helt bilbaserad och så någon förflyttar sig t.ex. i skogen får vanliga bilburna poliser direkt problem att ta sig fram. De är lata och vill inte lämna sina bilar utnyttja den svagheten.

Frgte
Gäst
Nybörjare
Frgte

Ditt huvud sitter uppochner och bakochfram. Testa först att lyssna/läs till varför vi var där.

Sturesson
Gäst
Nybörjare
Sturesson

Hur kommer det sig att vi har så extremt mycket rasfrämlingar och därmed muslimer i Norden och Europa?

Jöderne var de som introducerade mångkulturalismen. Här i Sverige i figuren David Swartz (((vitbussare))) på 60talet.

Anders Jonsson
Gäst
Nybörjare
Anders Jonsson

Om du inte har fattat att judefrågan/rasfrågan är den fundamentala frågan så får du hemläxa.

Judemakten är precis som på 1930-talet våran huvudfiende. Det är där MAKTEN sitter.

Vakna upp dumskalle!

Jochen
Gäst
Nybörjare
Jochen
Trött
Gäst
Nybörjare
Trött

Hahah. Som att muslimerna skulle ha bjudit in sig själva ?

Gunther
Gäst
Nybörjare
Gunther

Hagberg ser skönt elak ut?

Cold warrior
Gäst
Nybörjare
Cold warrior

Riktigt snyggt. Disciplin och stolthet!!! Det är så vi vinner till skillnad från fienden som trots media- och stats-understöd framstår som svamlande, rabiata kryp.

wpDiscuz