Hetsig budgivning när Mein Kampf-exemplar skulle säljas

UTRIKES. Ett exemplar av Adolf Hitlers självbiografi Mein Kampf som ägts av Hitler själv såldes nyligen för 20 655 dollar. Budgivningen uppges ha varit hetsig då tio budgivare kämpade om boken över internet och telefon.

Exemplaret av Adolf Hitlers bok Mein Kampf som ägdes av Hitler själv såldes för 20 655 dollar, motsvarande 169 000 kronor, till en amerikan. Självbiografin som hittades av amerikanska soldater i Hitlers lägenhet i München i slutet av andra världskriget är inbunden i rött läder.

Boken är signerad av elva amerikanska artilleriofficerare med överskriften: ”Från Adolf Hitlers lägenhet i München den 2 maj 1945”. Budgivningen om exemplaret uppges ha varit hetsig då tio budgivare ska ha kämpat om boken över telefon och internet.

Mein Kampf är en av de mest bästsäljande böckerna även idag och miljontals exemplar trycktes under den nationalsocialistiska eran i Tyskland. Under en period delades boken ut som gåva till nygifta tyska par.

Källa:
Hitlers Mein Kampf såldes dyrt

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om