Herman Lindqvist ”blev galen”, attackerade folk med tillhygge och ropade ”åk hem” åt utlänningar på besök i Polen

POLEN. Herman Lindqvist ropade okvädningsord och attackerade folk under självständighetsdemonstrationen i Polen den 11 november.

Den svenske författaren och historikern Herman Lindqvist har bosatt sig i det konservativa Polen som jämfört med andra EU-länder har en väldigt restriktiv invandringspolitik.

Enligt uppgifter som igår spreds i flera olika svenska medier hamnade Lindqvist i måndags i bråk när han såg utländska gäster på den stora självständighetsdemonstrationen i Warszawa. Detta efter att Lindqvist och hans fru muckat gräl och ropat ”åk hem” till utlänningarna.

Tyvärr ska det enligt media varit svenska nationalister med blågula flaggor som Lindqvist trakasserade.

— Vi rusade fram och skrek ”dra åt helvete, åk hem jävla nazister” och då blev vi omringade av dem, berättar Lindqvist för Aftonbladet.

I Aftonbladet och andra medier målas Lindqvist ut som ett offer och en hjälte trots att det enligt hans eget vittnesmål var han och hans fru som började trakassera det andra sällskapet.

Det hela ska ha slutat med att ”högerextremisterna” försökte forsla undan Lindqvists hysteriska fru, varpå den 76-årige gubben enligt sina egna uppgifter ”blev ursinnig och slog henne fri”. Vidare förklarar Lindqvist i ett mejl till Expressen:

Det var jag som slog – inte dom. Det var snarare vi som angrep dem, inte dom som angrep oss.

Trots detta ljuger Aftonbladet i en plusartikel om det inträffade. Den artikeln har den grovt missvisande rubriken ”Herman Lindqvist attackerad av högerextremister i Warszawa”.

Lindqvist dementerar också för Expressen att det ska ha varit några svenska ”nazister” med i handgemänget. Svenskarna ska alltså lugnt ha stått med svenska flaggor i demonstrationen och polacker ska ha kört bort paret Lindqvist när de betedde sig som vänsterextremister bara för att de såg svenska flaggor i demonstrationen. Liliana Komorowska Lindqvist förklarar för Expressen:

Det blev tumult, deras funktionärer bar bort mig, någon slet bort mina glasögon och slängde dem till marken. Herman blev galen och började slå funktionärerna med kameran.

Svenska medier har också publicerat motstridiga uppgifter om vad Lindqvist haft för avsikter med att närvara på demonstrationen. Ursprungligen hette det att han själv deltog i demonstrationen som enligt arrangörerna samlade uppåt 150 000 deltagare. Den senaste versionen från Expressen uppger istället att Lindqvist och hans fru i vänsterextrem anda var på plats för att protestera mot människorna som firade självständighetsdagen.

Huruvida polisen i Polen nu utreder Lindqvist för brott, efter att hans fru öppet erkänt att han inte bara stört en tillståndsgiven demonstration utan också attackerat funktionärer med tillhygge, har inte framgått av rapporteringen i svenska medier.

Källa:
Herman Lindqvist attackerad av högerextremister i Warszawa
Herman Lindqvist i bråk om hustrun Liliana
Herman Lindqvist i vilt bråk: ”Jävla nazister”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

11
Lämna en kommentar

Please Login to comment
7 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
FrekeAnders JonssonRokvikenFredrikaHarald Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Rickard
Medlem

Lindqvist fick dra sin historia i TV4 på efter 5 med Tilde en dryg timme in i programmet och vilken vinkling

Malin
Gäst
Malin

Lindquist trivs i Polen efter att nationalister gjort landet säkert och fridfullt fritt från kommunism och Islamism. Det vore klädsamt om han istället tackar och berömmer nationalisterna.

Freke
Medlem

synd att Lindqvist inte fick stryk. Han ska inte lägga sin stora näsa i Polens politik

Caesar-Aurelius
Medlem

Hans fru Liliana Komorowska Ahmed har varit gift med en här i Sverige avtrillad, muhammedansk vattenbuffelskötare från Bangladesh och har två bruna barn med denne. Den bruna dottern är dessutom gift med en jude.

Köp aldrig någonsin någon bok av Herman Lindqvist! De finns att ladda ned GRATIS, det är bara att leta lite!

Harald
Medlem

Ladda inte ner skiten. Det finns riktiga historiker. Peter Englund tex. Om man står ut med en sionistvänlig marxist. Men han är bra.

_DH_
Medlem
_DH_

Tala om att vi dras med ytterst fräck media i detta land.

Om någon ifrågasätter dig när du länkar till alternativmedia, påminn då dem alltid om aftonblaskan, och hur den kör medvetna lögner som denna hela tiden. Här har de för ovanlighetens skull tagits på bar gärning.

Fredrika
Medlem

Ja för att inte tala om att public service och fiendemedia måste sätta sig i krismöte när de blir påkomna med att hömta nyheter från alternativmedia, som hände Samnytt igår eller när det var.

MSM ska bort eller också måste de hitta en ny, modernare och sannare form. Skruva ner kommunismen och ljugandet.

Anders Jonsson
Medlem

MSM ska bort och nya medier kommer till.

Hur ska dom som jobbat i detta JUDE-system kunna få fortsätta inom media? Det är en omöjlighet. Många utav dem skall dessutom straffas.

Emil Shoahstein
Medlem

”svenska” (((medier)))

Harald
Medlem

Herman Lindqvist är inte historiker. Men det stämmer att han är författare. Han har skrivit amatörhistoriska böcker och bland annat källhänvisat till många källor han inte har kunnat läsa. Han har alltid gnällt på svenskar. Gubbjäveln. Lika falsk som gemene journalist.

Rokviken
Medlem

Gjorde han samma sak då han bodde i Sverige? Skrek åt främlingar? Eller är han en hycklare som fått nog och lämnat landet?