Henrik Lundblad, född med CP-skada, får fortsätta klyva ved – Alingsås kommun backar

INRIKES. Efter de kraftiga reaktionerna mot att CP-skadade Henrik Lundblad skulle sparkas har Alingsås kommun tvärvänt.

Under gårdagen skrev Nordfront om Henrik Lundblad som trots en CP-skada kunnat arbeta som vedklyvare i 26 år åt Alingsås kommun. Med hjälp av den lilla rörlighet han har i ena handen har han med en joystick kunnat styra en kran som matar vedklyven.

Anledningen till att det hela uppmärksammades var att Lundblad skulle få sparken, något som hans personliga assistent Mathias Sandstedt uppgav skulle vara ett hårt slag. Detta väckte starka reaktioner, något som har resulterat i att han nu får behålla jobbet. Tjänsten kommer placeras under en annan förvaltning, men arbetet kommer fortsätta som vanligt.

— Nej… eller, vi hade tänkt att det skulle kunna bli så. Jag har hela tiden hoppats att det skulle kunna lösa sig med den förvaltning där det hör hemma, nämligen samhällsbyggnadsförvaltningen och avdelningen för park och natur, svarar Anne Gunnevik SVT på frågan om kommunen förväntat sig de starka reaktionerna.

Pappan är nöjd:

— Henrik är som en sol här, han är otroligt glad. Men det är märkligt att det ska behövas allt det här för att de skall ändra sig. Tänk en ensam stackare som bara hade försvunnit? Nu skall Henrik åka till jobbet som vanligt, säger Henriks pappa Cjell Lundblad till SVT.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments