Henrik Arnstad – fem tidslösa citat

NÖJE. Nazistexpert, lärare, journalist, historieprofessor, pansargeneral och mediautvecklare. När man läser Henrik Arnstads fullspäckade meritlista kan man tro att det handlar om Indiana Jones eller James Bond, för listan kan göras lång, väldigt lång över herr Arnstads otroliga färdigheter.

sdlsz280c34-norma-jpg

Henrik Arnstad, tusenkonstnär.

Ska man tro allt som sägs om och av honom finns det ingen övre gräns för hur fantastisk och begåvad han är. Utöver hans egenhändigt ihopsnickrade resumé förbluffar han även världen med sina otroliga historiska upptäkter gällande andra världskriget. Man behöver inte leta speciellt länge innan de mest vildsinta sakerna sköljer över en likt en enorm flod av fantasier och våta önskedrömmar om Arnstads favoriter, de hemska nazisterna som ständigt är på jakt efter judar med hat i blicken och lödder i mungiporna.

Det kanske är så här Arnstad ser "nazister"?

Det kanske är så här Arnstad ser ”nazister”?

Men börjar man titta lite närmare så växer snabbt en helt annan bild fram av denna självkrönte gigant. Här belönas varje granskning väldigt snabbt med fantastiska citat och annat från denna mästare i fabricerade historiekunskaper och nazi-fiction.

Mannen, myten, legenden, Henrik Arnstad är flitig på att använda Twitter och där odlar han myten om sin person väldigt ogenerat. Till exempel var han, enligt egen utsago, ”plutonchef på stridsvagn”.

img_6508-1024x662

Arnstads militära namnbricka talar onekligen för honom angående hans militärtjänstgöring.

Arnstads militära utbildning har stötts och blötts mycket och det är en invecklad historia så låt oss inte fastna här för Arnstad är så mycket mer än bara en simpel pansargeneral. Förutom sin expertis i krigsföring har han en vetenskaplig utbildning på avancerad nivå och kandidatexamen i historia. Han läser dessutom på ett masterprogram, enligt honom själv.

2014-09-29_1400

Twitter är något Arnstad använder väldigt flitigt.

Men historien har börjat hinna ikapp den store historikern, för Arnstad visar sig bara haft hälften av poängen som krävdes när han på eget bevåg utsåg sig själv till fil kand i historia. Vid närmare forskning visar det sig att herr Arnstad inte har någon examen alls. Detta har gått så långt att självaste Sveriges Radios publicerade ett ”förtydligande” inför ett radioprogram med Henrik Arnstad om att han ”inte avlagt kandidatexamen eller någon annan högre examen inom det akademiska ämnet historia”.

arnstad-svt

SR förtydligar att Arnstad inte har någon högre examen i historia.

Fast det är ju inte så viktigt längre nu när media har ljugit oss fulla om Arnstads hemmasnickrade kandidatexamen. För Arnstad har tillsammans med media ljugit för oss i flera år och istället för att ta sin påhittade examen i verkligheten har han skrivit påhittade historiska böcker istället.

Men det slutar inte här. I Arnstads CV hittar vi många fler punkter som lyser likt starka och strålande stjärnor. TV-producent, redaktionschef på SVT och undervisande lärare. Han har arbetat som journalist åt bland annat DN, GP, Expressen och Aftonbladet. Han har även utvecklat nya medier åt bland annat TV4. Sedan tillkommer alla pod-castar och andra ”journalistiska” uppdrag han har gjort. Just när man tror Arnstad inte kan åstadkomma något mer så uppfinner han ett eget fascistindex som han hänvisar till lite nu och då.

arnstadfasistindex

Ett exempel på hur Arnstad använder sitt ”fascist-index”.

Stefan Löfvens favoritexpert och informationskälla då det kommer till fascism, Henrik Arnstad, har även skrivit fyra böcker. En om TV-spel och tre om andra världskriget varav den sista, Älskade fascism, de svartbruna rörelsernas ideologi och historia, är den som gett honom hans nuvarande expertstatus.

Arnstads flaggskepp.

Arnstads flaggskepp.

En av Arnstads historiska teorier är att Finland hade ett hemligt militärförband kallad einsatz-kommando. Enligt Arnstad samlade detta specialförband in judar i Finland vilka sedan skickades till Tyskland för utrotning. Denna konspirationsteori delas dock konstigt nog inte av någon annan historiker. Vid ett annat tillfälle citerade han ur en Hollywoodfilm om hans önskedröm angående den så kallade förintelsen i en direkt sänd tv-debatt.

Listan kan göras lång över Arnstads briljans då det kommer till nazi-fiktion men nu lämnar vi över ordet till Arnstad själv. Det bästa sättet att försöka förstå sig på honom är att helt enkelt läsa vad han själv skriver. Här kommer topp fem, av denne kanske vår tids mest oförklarliga mediala fenomen.

5. I det här citatet beklagar sig Arnstad över allt hat han utsätts för och slänger i samma andetag ur sig ett eget hatiskt utspel. Briljant och väldigt underhållande.

”Jag utsätts dagligen för en massa förtal och hat via den svenska fascismens webbplatser och sociala medier. Det är en del av hur Sveriges bruna löss — avpixlade och andra — arbetar för att nedmontera den svenska demokratin, genom att försöka tysta demokratiska röster. Och det är för jävligt.”

*BONUS CITAT* Detta, hans utsatthet och allt hat som riktas mot honom är ett återkommande ämne och i en annan artikel avrundar han med följande fantastiska mening som bara måste inflikas och som någon snarast borde börja göra t-shirts med.

”Så är livet för oss demokrater, i skuggan av den svartbruna stöveln.”

4. Förintelsen är en av Arnstads stora hjärtefrågor och här finns också givetvis en uppsjö av underbara citat som denna.

”Man kan inte betrakta Förintelsen som en leklåda. Det här är allvarliga saker. Problemet är att vi har Förintelseförnekare. När man börjar anse att man får tycka lite som man vill så måste man se att vi har forskning. Den är oerhört viktig, den gäller det största brottet som har skett i mänsklighetens historia,”

 

cidh8jaucaaokoe

Finlands mörka historia som bara Arnstad ser.

3. En annan sak som Arnstad lägger ner mycket tid och energi på är SD. Hur han får ihop allt med sin extrema syn på världen är ofta väldigt surrealistisk och svårgreppbar, som i detta exempel.

”SD utgör källan till Sveriges rasistiska och fascistiska radikalisering och är därmed nazismens rekryteringsbas. Samtidigt drar SD nytta av den skrämsel som nazismen sätter i det demokratiska samhället och som i realiteten innebär att demokratin i Sverige redan börjat monteras ner, då tystnaden breder ut sig bland journalister, forskare och tjänstemän som helt enkelt inte orkar arbeta längre, på grund av ständiga hot.”

 

SD+gaskamrar=sant?

SD+gaskamrar=sant?

2. Att Arnstad ser våld, hat och ondska bakom varje hörn är något vi börjat förstå men att han ser verkligheten så här pass förvrängt hade nog inte alla insett.

”Bekämpandet av nazistiskt våld är framför allt en polisiär uppgift, som inkompetent misskötts av den svenska poliskåren generellt (man har varit betydligt mer intresserad av islamister och vänsterextremister).”

 

arnstad-hot-matikainen

Arnstad har egna ideér om hur man kan bekämpa ”nazistiskt-våld”.

1. Arnstads har en briljant slutledningsförmåga när det kommer till politik. När han uttrycker sig på detta vis i en seriös artikel om ett påstått hot gnuggar nog de flesta sig i ögonen och nyper sig i armen. Det här citatet tillägnar jag dig Henrik Arnstad om du läser detta. Tack för dina fantastiska analyser, du förgyller vår tillvaro och sprider leenden på våra läppar. Sluta aldrig kämpa för allas lika värde!

”Nazismens politik är och förblir densamma:  Alla Europas judar ska mördas. Det är ingen svartmålning, utan en historisk realitet. Under Förintelsen 1941-1945 dödades sex miljoner judar, vilket inte räcker för nazismen.”

darstad

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om