Henrik Agerhäll talade i Stockholm om folkutbytet och IQ-skillnader mellan raser

POLITIK. Henrik Agerhälls tal vid torgmötet den 3 november i Stockholm, där han bland annat jämförde olika folkslags IQ, har fått stor spridning på nätet.

Som Nordfront tidigare rapporterat om anordnade nätverket Stockholmare för ett suveränt Sverige en manifestation i Stockholm söndagen den 3 november på temat ”mot befolkningsutbyte och för återvandring”.

Ett av talen vid torgmötet hölls av den före detta SD-politikern Henrik Agerhäll, som numera politiskt kallar sig själv för ”folkstamskonservativ”.

Detta begrepp innebär enligt Agerhäll ”att arbeta för att den egna [nordiska] etniska gruppen ska utgöra en så stor andel av totalpopulationen som möjligt”, och han tillade att ”det är den enda ideologiska uppfattningen som är i samklang med evolutionen”.

För att belysa att ett verkligt folkutbyte verkligen pågår presenterade Agerhäll statistik som bland annat visar att sedan 2012 har varje år över 100 000 personer fått uppehållstillstånd i Sverige. 2018 var den siffran 132 696 personer.

Han berättade också att antalet personer i Sverige som själva är födda utomlands, eller som har minst en förälder som är född utomlands, idag uppgår till 3 311 312 stycken.

Därefter gjorde Agerhäll en vetenskapligt grundad beskrivning av ”de skillnader som finns mellan olika befolkningsgrupper på det kognitiva och beteendemässiga området som kommer att förändra landet i grunden om den nuvarande invandringspolitiken består”.

Han förklarade att politikernas dröm om lyckad integration mellan etniska grupper är omöjlig när den invandrade gruppens genomsnittliga intelligens och erfarenheter skiljer sig alltför mycket från värdfolkets.

Agerhäll frågade åhörarna:

— Oavsett om den korrekta genomsnittliga IQ-nivån i det subsahariska Afrika ligger strax under 70 eller strax över 70 så tycker jag att det finns anledning att diskutera om vi ska ta in subsaharier i landet. Vad det är tänkt att de ska tillföra, vad är de bra till? Behöver vi fler människor som är duktiga på att hoppa, springa, spela trumma och rappa?

Och han tog ett annat konkret exempel:

— Om vi tänker oss en somaliska med 70 i IQ och burka. Det är möjligt att det går att övertala henne att ta av sig burkan, om man tycker sånt är viktigt, men vad ska man göra åt IQ-nivån? Det är ju inte möjligt att genomföra hjärntransplantationer.

Polisen har uppgett att en anmälan om hets mot folkgrupp har lämnats in efter manifestationen, men det ska inte ha varit specificerat vilken talare eller vilket uttalande som anmälan avsåg.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
nordboSverkerRokviken Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Rokviken
Medlem

Får tacka Agerhäll för sin insikt om mänskliga skillnader.

Sverker
Medlem

PK-dårarna är ju i panik, att så fort som möjligt få en korkad befolkning, så de slipper känna sig så satans underlägsna.

nordbo
Medlem

Visst är det så – målet är att man vill återställa tillbaka allt, för att sedan hävda att man är den första som kom på hjulet igen … med ny valuta när dollarn är borta.