Hemligt avtal för hbtqp-ordföranden i Malmö Pride orsakar massavhopp från styrelsen

DEGENERERING OCH KORRUPTION. En del av de skattepengar som Malmö Stad har skänkt i bidrag till Malmö Pride har gått rakt ned i hbtqp-ordföranden Filip Filipeks egen ficka.

HBTQP-general Filip Filipek. Foto: skärmdump Facebook

HBTQP-organisationen Malmö Pride har erhållit bidrag på mer än 10 miljoner kronor i skattepengar från Malmö Stad. Nu avslöjas att en del av pengarna gått rakt ner i ordföranden Filip Filipeks egen ficka via ett hemligt avtal.

Filipeks avtal ger honom en procent av alla föreningens intäkter, utöver sin månadslön på 35 000 kronor. Det innebär att om HBTQP-föreningen får 10 miljoner kronor i stöd får Filip Filipek själv 100 000 kronor. Men han vägrar svara på frågor om provisionen.

— Det där var ett beslut som togs 2016 när jag anställdes eftersom det är mitt ansvar att jaga sponsorer och intäkter till föreningen, säger Filipek till den judiska tidningen Sydsvenskan.

— Jag tänker inte svara på frågor om vad som står i kontraktet, det är mellan mig och föreningen.

Att kontraktet är en fråga mellan honom själv och föreningen är anmärkningsvärt eftersom han det rör sig om skattepengar.

Det som återstår av Malmö Prides styrelse har kallat till extra årsmöte för ett fyllnadsval som ska hållas 31 oktober.

Det senaste årsmötet som hölls den 25 mars blev en kaotisk tillställning eftersom föreningen skakas av inre stridigheter, bland annat på grund av att ordföranden även titulerar sig ”pride-general” vilket i sammanhanget innebär att han är sin egen arbetsgivareRedan då avgick valberedningen efter att ha påpekat den självklara risken för jäv när ordföranden valdes mot valberedningens förslag. 

Ledningen anklagas internt för att vara diktatorisk och själva årsstämman gick regelvidrigt till. Barn tilläts rösta, vissa personer hade flera fullmakter för att kunna rösta åt personer som inte var närvarande, med mera.

Källor:
Malmö Pride skakas av massavhopp – ordförande får provision på alla intäkter 
Pride-ledningen anklagas för Putin-fasoner

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Sodomitrörelsen har länge dragits med det problemet. Fredrik Johansson, den RFSL-höjdare som lämnade in polisanmälan mot pastor Åke Green, dömdes senare för diverse ekonomiska bedrägerier.

Sodomiter har ingen moral eller skrupler överhuvudtaget. De kan tänka sig att göra vad som helst mot vem som helst – även andra inom deras rörelse. De är djävulens avskum.