Hemlig polisrapport: Kriminella främlingsgäng kontrollerar stadsdel i Borås

MÅNGKULTUREN. Enligt en hemlig polisrapport framgår att fyra kriminella nätverk, som baseras på etnicitet, släktskap och religiös sammanhållning, kontrollerar det ”utsatta” området Norrby i Borås.

Norrby i Borås. Bild: skärmdump Facebook.

I den främlingstäta stadsdelen Norrby i Borås är det fullt med sopor på gräsmattor, i trappuppgångar och på gator. Avfall kastas direkt från balkongerna. Öppen droghandel sker på gatorna. Invånare vågar inte larma polisen eller anmäla brott.

I en hittills hemligstämplad polisrapport framträder bilden av Norrby som ett totalt slutet laglöst område, utanför det vanliga samhället. Här är det fyra löst sammansatta nätverk, baserade på etnicitet, släktskap och religiös sammanhållning, som styr. 

Området präglas också av en stark social kontroll av kvinnor utifrån religion och så kallad hederskultur. Ingen vågar ringa polisen och anmäla brott då man fruktar repressalier.

— Man är rädd för att anmäla för att man tror att polisens förmåga att skydda anmälarna är låg. Men det är för att man inte provat systemet. I själva verket har vi en hög förmåga att skydda, säger lokalpolisområdeschef  Tomas Stakeberg Jansson, till SVT Nyheter Väst.

Polisen menar dock att orsaken till problemen i Norrby och liknande områden inte i första hand är en polisiär fråga.

— Att det sker en nyrekrytering till nätverken är en fråga som inte bara polisen äger. Polisens uppgift är att lagföra dem som begår brott. De förebyggande åtgärderna är i grunden kommunens ansvar, säger Stakeberg Jansson.

Förutom kommunen är det uppenbart att även regeringen och riksdagen har ett stort ansvar, eftersom misären och laglösheten är ett direkt resultat av den förda mångkultur- och massinvandringspolitiken.

Källa:
Hemlig rapport: Fyra nätverk kontrollerar stadsdel i Borås

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Lingonet
Nybörjare
Lingonet
1 år sedan

Jag mailade svt´s reporter som skrev om det :
”Välkommen till multikulturen, snart i en stadsdel nära dig. Men ni får åtminstone kebab, bara kebab och falla fel.”

Motståndsman i Borås
Nybörjare
Motståndsman i Borås
1 år sedan

Det är verkligen uppfriskande att tillhöra Motståndsrörelsen när man bor i en sådan bokstavligt talat mörk och dekadent stad som Borås. Inte nog med att det kryllar av rasfrämlingar utan de svenska kvinnorna, eller rättare sagt tonåringarna, verkar avsky sin ras då de beter sig som invandrare, rasblandar och anammar en riktig sunkig ghetto kultur. Samtidigt som rödingarna i SSU och Ung Vänster, samt Zen, Dexter och fettot Michelle springer runt och sätter upp afa klibbor. Under tiden växer vi och blir starkare. Så om du är trött på ovanstående: anslut och gör något vettigt med ditt liv! Det viktiga… Läs mer »

Vera
Nybörjare
Vera
1 år sedan

Hoppas verkligen att Du inte känner Dig ensam i Borås Det är alltid de ned drivande krafterna som sprider sitt gift. En demonstration DÄR MOT DESSA skulle vara en NMR uppgift.