Hemglass slutar besöka delar av Borlänge – trakasseras av somaliska barn

INRIKES. Hemglassbilen slutar besöka vissa delar av Borlänge efter att chaufförer trakasserats. Det gäller bland annat det somalier-täta området Tjärna Ängar. 

Hemglassbilen. Foto: Tobbetob6 (CC BY-SA 4.0)

Hemglass meddelar att man lägger ner sin verksamhet i några av Borlänges områden, närmare bestämt Jakobsgårdarna och det ökända Tjärna Ängar. Det sistnämnda området är ökänt för hur mycket somalier som bor där.

Det har förekommit vid flera tillfällen att glassbilens chaufförer trakasseras av barn i de mångkulturella områdena. Nu senast omringade ett 50-tal barn glassbilen och krävde att få gratis glass, de försökte dessutom bryta sig in i bilen för att få tag i glass.

— Det är beklagligt men så här är det, konstaterar Mikael Anders från hemglassverksamheten i Dalarna, i en intervju med Dalarnas Tidningar.

— Det har varit några incidenter innan vi tog det här beslutet. När olägenheten blir större än nyttan måste man värdera situationen, säger Anders.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments