Helsingfors: Nordiska motståndsrörelsen hedrade Horst Wessel

FINLAND. Under kvällen hedrade Nordiska motståndsrörelsen den nationalsocialistiska hjälten och martyren Horst Wessel.

Foto: Nordfront.se.

Den 23 februari år 1930 avled nationalsocialisten och SA-ledaren Horst Wessel i Berlin, Tyskland, efter att han den 14 februari i sin lägenhet skjutits av kriminella kommunister. Wessels död kom att förevigas av Joseph Goebbels som deklarerade Wessels bortgång som en av de nyckelhändelser som tillät det tyska folket att se kommunismens ondska.

På dagen 88 år senare hedrade medlemmar ur Nordiska motståndsrörelsen i Finland Horst Wessel vid de fallna tyskars begravningsplats i Vanda, strax utanför Helsingfors. Begravningsplatsen som på tyska heter Deutscher Soldatenfriedhof är dedikerad till de tyska soldater som föll i Finland under andra världskriget.

Wessel samt de i sina gravar vilande tyska hjältarna hedrades med organisationens fana och ett fackeltåg genom begravningsplatsen. Avslutningsvis samlades de närvarande vid det för de fallna resta minnesmärket där facklorna tilläts belysa den kalla vinternatten.

Foto: Nordfront.se.

Nordiska motståndsrörelsen vill med kvällens minnesstund hedra de som föll i kampen mot det onda, samt påminna dagens generation om att de som för sitt folk offrat sina liv aldrig kommer att glömmas.

Martyren Horst Wessel. Klicka för större bild.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
KlausVeraKarlCaesar-AureliusRokviken Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Anders Jonsson
Medlem

En helt suverän aktion av våra finska kamrater.

Rokviken
Medlem

Vackra bilder av våra nordiska kamrater.

Caesar-Aurelius
Medlem

Horst Wessels sista ord i livet, yttrade i filmen om hans liv:

”Unser Fahne flattert uns …”

https://vk.com/guttersnipe_publications_inc?w=wall-157237914_226

Egentligen räcker det med att se filmens sista 2 minuter för att inse filmens enorma propagandaeffekt! Ett mästerverk!

Klaus
Medlem

Man kan inte locka ungdomar idag med att marschera. Jag tror inte att filmen entusiasmerar ungdomar idag. Nationalsocialismen betyder nationell politik för folket och har i sig inget att göra med plikten att marschera. Det var den tid efter det första världskriget då paramilitärt organiserade kommunister under judisk ledning var i frammarsch och i avsikt att expropriera människor och etablera det judiska världsherraväldet. Tyvärr förknippar människor idag (också svensk polis) nationalsocialismen med militant beteende och krig. Krigsskäl var och är särskilt avund, begär och judisk världsherravälde.

Karl
Medlem

Horst Wessel!

Närvarande!

Hell seger!

Vera
Medlem

Närvarande i högsta grad – suveränt av Finska Motståndsrörelsen.