Helge Fossmo får sitt straff tidsbestämt – frisläpps 2021

INRIKES. Den så kallade Knutbypastorn Helge Fossmo dömdes 2004 till livstids fängelse för anstiftan till mord och anstiftan till mordförsök. Nu har hans straff tidsbestämts och han kommer att släppas fri 2021.

Helge Fossmo. Foto: Passregistret.

Det var 2004 som Helge Fossmo, idag Helge Iversen, som tidigare var pastor i Knutbys ökända Filadelfiaförsamling, dömdes till livstids fängelse. Han befanns skyldig till anstiftan till mord och anstiftan till mordförsök. Detta efter att hans barnflicka, Sara Svensson, mördat Fossmos hustru och även försökt mörda en granne till Fossmo, som också var medlem i hans församling.

Fossmo har ansökt om att få sitt straff tidsbestämt, vilket nu har beviljats av Örebro tingsrätt, skriver Fria Tider.

Tingsrätten fastställer straffet till 26 år, vilket i praktiken innebär drygt 17 år då man i Sverige bara behöver avtjäna två tredjedelar av ett fängelsestraff. Det innebär att Fossmo kommer att bli en fri man redan 2021.

I beslutet skriver man att Fossmos anstaltsvistelse skötts relativt väl, att pastorn medverkat till att främja sin anpassning i samhället och att det inte föreligger någon konkret och beaktansvärd risk för återfall i allvarlig brottslighet.

Fossmo ansökte senast 2017 om att få straffet tidsbestämt, men nekades då av tingsrätten eftersom man då inte ansåg att han suttit inlåst länge nog.

Källa:
Knutbypastorn snart en fri man

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
8 månader sedan

Jag har alltid tyckt att detta mordfall har varit felaktigt. Kvinnan som utförde mordet och mordförsöket dömdes inte till fängelse utan sjukhusvård och släpptes helt fri redan efter 7 år.

Helge Fossmo, som erkänt anstiftan, men ändå inte deltog aktivt i själva utförandet har suttit 15 år och ska nu sitta 2 år till.

Hur man än ser på saken så finns det endast en förklaring till skillnaden på straffet.

Helge Fossmo är man och Sara Svensson är kvinna.

Sara Svensson slapp lindrigt undan.

Slipsen
Nybörjare
Slipsen
8 månader sedan

Man kan ju utan att överdriva säga att han har brutit mot många av kristendomens budord men kallade sig då i alla fall pingstpastor och troende kristen. Mycket märkligt enligt mig men jag har en teori. Han är inte alls kristen utan har infiltrerat Filadelfiaförsamlingen(som efter att allt det där uppdagades uteslöts ur Pingstkyrkan)för att ställa kristendomen i dålig dager(vilket jag inte har någonting emot. Det är en främmande religion som nordbor inte ska befatta sig med). Det jag vänder mig mot är hyckleriet och att han ska släppas ut inom en snar framtid…

nordbo
Nybörjare
nordbo
8 månader sedan

Dessa sektledande män i mindre skala och syften är väl ändå synonymt med vad som ligger bakom de som handplockar och drar till sig sektledande dårar bland samtliga ledamöter i Sveriges Riksdag. (patriarkatet består av kvinnor också för de som inte förstår det)

Globalistiskt sektliknande manus till samtliga i kammaren under ”debatter” – sen finns det en del kvinnor som inte behöver mutas, utan dom är och blir än mer skvatt galna i huvudet av den påtvingande retoriken och går utanför manus ibland.(allt oftare under senare mantatperioder)