Hedrande av Karl XII i Stockholm

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Lördagen den 30 november samlades organiserade nationalsocialister från Nordiska motståndsrörelsens Näste 1 tillsammans med oberoende nationalister i Stockholm för att tillsammans hedra minnet av Karl XII och hans karoliner.

Ett 40-tal personer möttes upp på Östermalms torg för att delta i kvällens fackeltåg.

Med fanbärare i täten ställdes det upp för avmarsch, och fackeltåget lyste upp vintermörkret på sin väg genom Stockholms gator till Kungsträdgården där Karl XII står staty.

Väl framme flankerade fanbärare statyn samtidigt som övriga deltagare ställde upp i en halvcirkel.

I facklornas sken tog en av Motståndsrörelsens aktivister till orda och framförde ett anförande om Karl XII:s liv och fälttåg. Deltagarna tände sedan marschaller vid statyn och manifestationen avslutades därefter med en tyst minut för Karl XII och de svenskar som stupat i strid.

Idag hedrade vi vår svenska historia, imorgon förs kampen på gatorna!

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
VeraAnders JonssonLingonet Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lingonet
Medlem

Om Karl XIIs caroliner sett vad som blivit av de svenska männen idag, motståndsmännen undantagna, hade de nog gett dem stryk med svärdssidan och säkerligen låtit våra politiker löpa 3dubbla gatlopp!
Heder åt er som manifesterade!

Anders Jonsson
Medlem

Det var ett väldigt vackert och värdigt fackeltåg vi utförde i eftermiddag till minne av alla våra män och kvinnor som offrat sina liv för vårt folk.

Kärleken jag känner för dessa våra förfäder (män och kvinnor) som är mina och våra förfäder är oerhört stor.

Nu är det dags för oss, dagens svenskar och nordbor att följa i våra förfäders fotspår och ta upp kampen mot (((fienden))) och krossa den för att istället bygga upp ett nytt samhälle byggt på kärlek och folkgemenskap.

Hell seger!

Vera
Medlem

Mycket bra, att traditionen fortsätter. Göran Oredsson med NRP kämpade hårt under slutet av 50 talet för att traditionen skulle fortsätta som då tynade. Alltså HANS länk igen som aldrig brast.