HBTQP-lobbyist kapade finalkonserten i The Proms

HOMOLOBBYN. En ”queer” amerikansk sångerska bytte ut brittiska flaggan mot bögflaggan under sången Rule Britannia.

Britter rasar mot amerikanska operasångerskan Jamie Bartons tilltag att byta ut Union Jack mot bögflaggan under sången ”Rule Britannia”.

Promenadkonserterna i England – ”The Proms” – är en musikfestival för klassisk och numera även gränsöverskridande musik som pågår i åtta veckor varje sommar.

Klimax för The Proms är finalkonserten som ibland visas även i nordiska tv-kanaler. Det mest berömda och älskade momentet under finalkonserten är när artister och publik tillsammans sjunger ”Rule Britannia” komponerad år 1740.

Under denna traditionellt sett patriotiska sång som är en viktig del i britternas förenande nationella identitet viftar publiken entusiastiskt med den brittiska flaggan.

Men under årets finalkonsert där den amerikanska mezzosopranen Jamie Barton medverkade bytte amerikanskan ut Storbritanniens flagga mot en HBTQP-flagga, den så kallade pride-flaggan som används för att främja homosexualitet, transsexualitet och pedofili.

Barton kallar sig själv för en ”queertjej med näsring” och säger att hon vecklade ut prideflaggan för att hon ville göra ”ett mycket tydligt ställningstagande för pride”.

Tilltaget har mötts av stor besvikelse och ilska från många britter och BBC anklagas för att ha förstört evenemanget.

Chris Leigh ger röst åt många arga britter när han skriver:

Vad fan har hänt med Sista kvällen [på promenadkonserterna]? Det brukade vara ett firande för det brittiska folket men har kapats av politiskt motiverade kontrasignalister. Tyvärr kommer jag inte att titta igen.

Men BBC:s egna kommentatorer hyllade tilltaget. Programledaren Petroc Trelawney på Radio 3 sade under livesändningen att ”Vi bevittnar något remarkabelt; det ögonblick då en publik blir förälskad i en sångerska.”

Källa:
BBC accused of pushing ‘PC agenda’ with rainbow flag-waving rendition of ‘Rule, Britannia’

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments