Hbtq-frågor en arbetsmiljöfråga

Skolan har gått från att motverka diskriminering av hbtq-personer till att se det som en arbetsmiljöfråga, detta skriver Lärarförbundet i nättidningen Lärarnas Nyheter

I år deltog Lärarförbundet tillsammans med övriga TCO-förbund i den årliga Pride-festivalen. Anledningen är att hbtq-frågor ska ses som en nyckelfråga i skolan och att det ska bli ”en naturlig del av det vardagliga arbetet”, enligt TCO:s ordförande Eva Nordmark.

TCO är en centralorganisation för fackförbund inom såväl den privata som offentliga sektorn. Tillsammans med sina 1,2 miljoner medlemmar var TCO huvudsponsor för Stockholm Pride 2012. Många medlemmar vet dock inte om att de bidrar till spektaklet och en del går endast med i fackföreningen pga att det är obligatoriskt för deras studier. 

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

5 Kommentarer till "Hbtq-frågor en arbetsmiljöfråga"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Stormtrooper
Gäst
Nybörjare

Sjukt!

Christian Hamilton
Gäst
Nybörjare
Christian Hamilton
Det är inte bara sjukt, det är sjuk verklighet som bara accelererar hela tiden mot än värre förfall av vår civilisation. Makten har för sion blivit så berusande och de känner sig så säkra i sadeln att de öppet skryter om sin makt. Regimerna i Norden hakar på, enligt order, och ökar förtrycket på folken i allt stigande grad. Jag väntar bara på den dag då vi blir tvingade enligt lag in i bögäktenskap, blandäktenskap, eller varför inte en lag om att avliva gamla som ligger samhället till last enligt folkförrädarna. Regimen känner sig säker på att inga skall göra… Läs mer »
Anders
Gäst
Nybörjare
Anders
Jag hoppas verkligen vi inom en inte alltfr avlägsen framtid får en regering som en gång för alla gör upp med den avskyvärda, perversa hbt-rörelsen och knäcker den fullständigt och att detta patrask får vad de förtjänar. Framförallt ska de avskyvärda lagarna om ”partnerskap” samt ”könsneutrala äktenskap” avskaffas och alla hittills ingångna sådana annulleras. Vi vill inte ha sådan dynga på svensk mark. Och hbt-asylsökande ska nekas rätten till uppehållstillstånd i Sverige då de inget har här att göra. Vi vill inte ha dylikt patrask på svensk mark överhuvudtaget. Sverige ska kännetecknas av sundhet och moral, inget annat. Vi är… Läs mer »
PH1
Gäst
Nybörjare
PH1
Visst är det en arbetsmiljöfråga för en del. Exempelvis var det en arbetsmiljöfråga för en vän när han som ung man på arbetsplatsen ständigt visades bögporr och utsattes för homofila sexförslag från en medarbetare. Det är också en arbetsmiljöfråga när ”transpersoner”, oftast män, klär sig i kvinnokläder på arbetsplatsen för att chocka sina arbetskamrater för att få njuta lite extra sexuellt av deras reaktioner. Detta ska man inte behöva tolerera på arbetsplatsen, men med tanke på hur sjukt samhället blivit så är det väl knappast så TCO tänker. De vill väl se mer snusk på våra arbetsplatser. Det finns ju… Läs mer »
Johan
Gäst
Nybörjare
Johan

Det finns redan minst en förening för hbt-läkare.
Och beträffande transpersonal så är det faktiskt anmärkningsvärt att det har blivit så accepterat att kvinnor kan klä sig på manligt vis, dvs i byxor, utan att det uppfattas som att transa. Ibland ser man även på gylfen, att det är ett par manliga byxor som kvinnan bär.
Det har också ökat, det faktum att kvinnor iförda byxor, oftare och oftare sitter bredbent och t.o.m. har fötterna i det manliga vristlåset. Och detta är inte avsett att chocka arbetskamrater och andra i sin omgivning.

wpDiscuz