HBTQ-agendan når äldreomsorgen i Gävle kommun

GÄVLE. Sedan en tid tillbaka genomgår biståndshandläggarna i Gävle kommun en indoktrineringskurs i HBTQ-frågor för att bli bättre på att bemöta homo-,bi- och transsexuella äldre i sitt arbete. Enligt kommunen finns det ett större mörkertal och bakom utbildningen står bland annat genusforskaren Janne Bromseth.

HBT

Nu satsar Gävle kommun skattepengar på att utbilda vårdpersonalen i kommunens äldreomsorg i HBTQ-frågor. Kommunen vill tro att det finns ett större mörkertal bland äldre då väldigt få är öppet homo-, bi- eller transsexuella. Sandra Hedbom är biståndshandläggare på kommunen och har nyligen genomgått utbildningen:

— Det är jätteviktigt att alla känner sig välkomna hos oss, säger hon.

Förvaltningschefen i kommunen, Annmarie Sandberg, bekräftar att väldigt få äldre personer tillhör målgruppen men menar att det beror på att de inte vågar gå ut med det öppet.

— Vi möter väldigt få personer som tillhör den här målgruppen. Vi tror att det är så att det finns ett stort mörkertal och vi tror inte att vi träffar alla dem i dag och att de vågar säga det, säger hon.

Utbildningen har genomförts i samarbete med ”genusforskaren” Janne Bromseth som arbetar både vid Institutionen för etnologi, religionshistoria och genusvetenskap vid Stockholms Universitet och även som forskare vid Uppsala Universitets ”Centrum för genusvetenskap”. Dessutom är hon medförfattare till boken ”Normkritisk pedagogik: makt, lärande och strategier för förändring” som innehåller feministiska, queerteoretiska och intersektionella angreppssätt på det de kallar för ”felaktiga normer”.

Bromseth vill gärna koppla äldres generellt låga förtroende för hälso- och sjukvården till att det beror på kommunens okunskap i HBTQ-frågor.

— Det är många äldre HBTQ-personer som inte har så högt förtroende för hälso- och sjukvården generellt och som har låga förväntningar i förhållande på att bli bemött med respekt och trygghet, säger Bromseth.

Att kommuner runt om i landet får sanktionerade skattepengar för denna typ av indoktrinering är känt sedan länge, allt från barn till medelåldersvuxna har traditionellt varit målgruppen för den kulturmarxistiska agendan. Detta indoktrineringsangrepp på den äldre delen av den nordiska befolkningen är nog inte det sista vi sett och hur det mottas på äldrevårdsenheter runt om i landet återstår att se.

Källa:

HBTQ på schemat hos äldreomsorgen i Gävle

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments