”Hbt-OS” till Stockholm 2015

INRIKES. Hbt-jippot EuroGames kommer att hållas i Stockholm 2015 där 6000 deltagare kommer att göra upp i 28 olika sporter.

HomoOS

Hbt-evenemanget EuroGames kommer att hållas i Stockholm 2015 meddelar European Gay and Lesbian Sport Federation (EGLSF). Enligt den officiella hemsidan är syftet med turneringen bland annat att uppmuntra HBT-idrottare att komma ut ur garderoben och att stimulera homosexuell och lesbisk frigörelse.

Jippot beräknas locka 200 000 besökare till Stockholm där de drygt 6000 deltagarna kommer att tävla i 28 olika sporter. För att kunna hantera den homosexuella anstormningen kommer personal från idrottsföreningar erbjudas en särskild hbtq-utbildning med start från nästa år.

Stockholm stads idrottsborgarråd, moderaten Regina Kevius, betonar nödvändigheten i arrangemanget:

– När vissa länder, som till exempel Ryssland, just nu begränsar mänskliga rättigheter är det extra viktigt att visa att Sverige är öppet och tolerant.

Källor:
Hbtq-evenemang till Stockholm
EuroGames: About

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments