Hatstorm mot Obama på Twitter efter avbruten sportsändning

USA:s president Barack Obama höll igår ett tal vid en minnestund för offren vid den tragiska skolskjutningen i Newtown där en sinnesjuk man mördade 26 människor, flertalet barn. Samtidigt skulle det spelas amerikansk fotboll men tv-bolaget NBC valde att visa Obamas tal. Detta skapade en hatstorm på det sociala nätverket Twitter.

z1vew
Flera personer visade sin avsky mot sin president och ansåg att matchen borde vara högre prioriterad. Det blev en så kallad lynchstämning bland användarna som spred sig som en löpeld. Frekvent användande av det ”förbjudna ordet” neger i olika variatiner men även ett allmänt hat mot presidenten i sig. Bland annat påpekade vissa ironin i att Obama höll ett tal om dödliga vapen när han själv är ansvarig för ett flertal krig dit han skickar fler amerikanska medborgare varje dag.
25aoymh
Andra tyckte att presidenten endast sårade de drabbade familjerna ännu mer genom att hålla ett politiskt tal om vapenförbud på deras bekostnad.
33aa0s2
Flera tweets försvann efteråt och även användarna. Huruvida detta var Twitter själva som gjorde detta eller användarna är inte klarlagt.

Källa:

“Take That Nigger Off The TV, We Wanna Watch Football!”

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om