”Hatattack” mot antirasist

SÖDERHAMN. Häromdagen kunde vi rapportera om Socialdemokraternas demonstration i Söderhamn som blev attackerad av äggkastare med anledning av dess tydliga ”antirasistiska” prägel, samt om den efterföljande renodlade ”antirasistiska” demonstrationen. Nu har nya uppgifter framkommit kring vad som hänt i Söderhamn under onsdagen.

Hatattack

Samma kväll som demonstrationerna gick av stapeln kunde nättidningen Hela Hälsingland berätta om hur en av arrangörerna till den antirasistiska demonstrationen, Sarah Häggdahl, utsatts för en ”hatattack”. Någon eller några skall ha sprayat ett hakkors på Häggdahls dörr medan hon var inne i staden och förberedde inför demonstrationerna.

”Inför ungefär 200 personer på Ferdinand i Söderhamn berättade hon om hakkorset som målats på hennes dörr när hon inte var hemma”, skriver Hela Hälsingland. ”Ofta när jag håller tal brukar jag anpassa mig efter min publik. Men nu tänker jag tala direkt ur mitt argsinta röda hjärta”, ska hon ha sagt.

Sarah Häggdahl är vice ordförande i SSU Gävleborg. På sin Twitter beskriver sig Häggdahl som ”feminist, vegan och aktivist”, och hon påstår sig föra ”klasskampen framåt i blommig klänning & kropp”. På sin Instagram uppger hon dessutom att hon är lesbisk, eller ”flata” som hon själv uttrycker det.

Sarah Häggdahl har dragit nytta av den påstådda händelsen i ett försök att få medial uppmärksamhet och media har inte varit sena att hänga på.

Hagg

När Häggdahl intervjuas av Söderhamns-kuriren den 3 maj hävdar hon att det inte är första gången hon får motta hot för sitt ”antirasistiska” engagemang, varefter hon kommer med uppseendeväckande påståenden. ”I samband med en manifestation mot rasism i Bollnäs fick hon ta emot hot, sedan hon gått ut med att hon skulle närvara. Personliga och hotfulla meddelanden har också lagts ner i hennes brevlåda”, skriver Söderhamns-kuriren.

Samma dag som ovan nämnda intervju publicerades lät tidningen Ljusnans ledarskribent Anders Eklund publicera en än mer kryddad artikel. I den artikeln hävdar Eklund att den påstådda ”hatattacken”, i kombination med hissandet av en hakkorsfana utanför Söderhamns förvaltningshus Adolf Hitlers födelsedag, utgör ett ”hot mot demokratin”.

Källa:
Hatattack mot antirasist

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om