Hässleholmspolisen spårar ur: ”Inget NMR på ryggen” på gymnasiesprängaren

INRIKES. Enligt ett uttalande från Per Cederholm, lokalpolisområdeschef i Hässleholm, fanns ”inget NMR på ryggen” på den man som orsakat explosioner på en gymnasieskola i staden.

Den man som under gårdagen orsakade två explosioner på Hässleholms tekniska skola har nu begärts häktad av åklagare, som valt att rubricera gärningen som grov allmänfarlig ödeläggelse. Häktesförhandlingen kommer att hållas under helgen.

Enligt mannens försvarsadvokat Torgny Dahlberg var avsikten med gärningen inte att skada någon på skolan. Istället ska gärningsmannens avsikt ha varit att bli gripen, något som kan stödjas av att han inväntade polis efter explosionerna.

Inledningsvis utreddes gärningen som terrorbrott, något som nu alltså ändrats. Mannen har såvitt polisen känner till agerat ensam.

I efterdyningarna av brottet anser Pär Cederholm, lokalpolisområdeschef i Hässleholm, det vara lämpligt att blanda in Nordiska motståndsrörelsen och peka ut organisationens medlemmar som potentiella gärningsmän vid liknande händelser. Enligt kvällsposten sade polischefen följande:

— Han har i patrullens ögon garanterat stuckit ut i förhållande till massan. Men vi har inga IS-symboler, inget NMR på ryggen, inget ”jag är djurrättsaktivist” eller liknande. Det är en människa klädd i en viss typ av kläder som man bedömer inte hör hemma på skolan.

I artikeln finns ingen förklaring till varför polisen skulle förvänta sig att stöta på en man ”med NMR på ryggen” i anknytning till ett misstänkt sprängdåd.

Det är inte första gången en polischef uttalar sig på ett märkligt sätt om Motståndsrörelsen. Tidigare i år pekade Teodor Smedius, polisområdeschef i Kungälv-Ale, ut organisationen som ”ondska” som polisen måste ”slåss hårdare mot” och tillade att fler poliser delade hans inställning.

Källor:
Advokaten: Han ville inte skada någon i skolan
Polisen i Hässleholm: Rör sig inte om ett terrorbrott
Skolan agerar efter misstänkt bombdåd: ”En traumatisk dag”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Sigrid
Nybörjare
Sigrid
1 år sedan

Kan inte minnas att vi brukar bomba skolor…?

Ethny
Nybörjare
Ethny
1 år sedan
Reply to  Sigrid

Det är enbart vänsterextremisternas taktik, bortsett från (((terrordåd))).

Anders Jonsson
Nybörjare
Anders Jonsson
1 år sedan

(((Polisen))) i konungariket Sverige är inget annat än töntiga fån…

Påläst
Nybörjare
Påläst
1 år sedan

William Pierce sa att poliser brukar vara väldigt auktoritetstroende.

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
1 år sedan

Pär Cederholm, lokalpolisområdeschef i Hässleholm

Hahaha, den skånska tattar- och tivoliägande resandesläkten Cederholm, fylld med allsköns missbrukare, tjuvar, knarklangare, livstidsdömda mördare samt rena stollar, har lyckats få in en av släktingarna som poliskonstapel.

Vilket skämt!

Valhalla
Nybörjare
Valhalla
1 år sedan

Hässleholmspolisen är kända som oprofessionella slöfockar, sämst i Skåne.