Hässleholms kyrka utsatt för mordbrand

MÅNGKULTUREN. Sent på lördagen stack kyrkan i Hässleholm i brand. Polisen misstänker samband med muslimernas upplopp i Malmö i helgen.

Kyrkan i Hässleholm utsattes för ett brandattentat vid 23-tiden på lördagen, rapporterar den alternativa lokaltidningen Frilagt. Spridningsrisken till kyrkan bedömdes vara stor.

Polisen misstänker eller utesluter inte ett samband med kravallerna i Malmö.

Brottet rubriceras som försök till grov mordbrand.

Räddningstjänsten larmades om att fem eller sex ”ungdomar” hade satt eld på bildäck utanför porten till kyrkan i centrala Hässleholm. Porten består av trä.

När patrull anlände till platsen hade dock ungdomarna valt att lämna platsen.

Kyrkoherde Klas Sturesson kan tänka sig att händelsen har med kravallerna i Malmö att göra, men det är inget han kan säga säkert.

— Vi vet inte vilka personerna är och vilket syfte de haft, men självklart ska vi titta på det. Dels på grund av platsen och dels närheten i tid, säger polisens pressinformatör Evelina Olsson till Frilagt.

Nu har väktare har satts in för att vakta kyrkan.

Malmö Stads ledningsstrateg för trygghetsskapande frågor i Malmö, Per-Erik Ebbeståhl, hävdar att upploppen inte hade några religiösa motiv.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments