Hårt kritiserade gymnasielagen får grönt ljus

INRIKES. Migrationsöverdomstolen vid kammarrätten i Stockholm ger grönt ljus till regeringens hårt kritiserade “gymnasielag”, som ger illegala invandrare möjligheten att studera vid gymnasiet.

Ifjol röstade en majoritet i riksdagen för regeringens amnesti för illegala ”ensamkommande” från Afghanistan. Amnestin, som fick namnet “gymnasielagen”, ger uppehållstillstånd för tusentals afghanska män att studera vid gymnasieskolor i Sverige.

Lagen möttes av hård kritik, bland annat från lagrådet. Migrationsdomstolen i Malmö bedömde att lagen var så undermålig att man inte tillämpade den i fallet med en irakisk asylsökande som inte kunnat styrka sin identitet.

Men nu meddelar migrationsöverdomstolen vid kammarrätten i Stockholm att lagen får tillämpas. Man menar att gymnasielagen varken har “åsidosatt stadgad ordning” eller strider “från kravet på klarlagd identitet mot EU-reglerna”. I ett pressmeddelande skriver migrationsdomstolen följande:

Migrationsöverdomstolen anser att EU-reglerna (Schengenregelverket m.m.) inte hindrar ett sänkt beviskrav rörande identitet vid prövningen av frågan om uppehållstillstånd för en utlänning som redan vistas i Sverige på det sätt som anges i tillfälliga lagen.

Källa:
Dom från Migrationsöverdomstolen: Den s.k. gymnasielagen får tillämpas

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Fredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Befolkningsutbytet sker så snabbt det går med stöd av hela den sociala infrastrukturen, med alla samhällsfunktioner. Sedan kommer det självklart att heta att samhället har investerat så mycket i deras integration att man inte ”kan” repatriera dem oavsett hur mycket deras liv kommer att koata staten med lånade pengar fråm globalistbanker. Det är bra business för bankerna som kammar in mer ränta på statens lånade pengar. Kostnaderna för invandringen är rena vinstmaskinen för utlånarna. Det är därför Reinfeldt kan anse dem vara ”motorn i ekonomin” och samtidigt lyfta arvoden från sina rasfränder i (((Bank of America))). Samtidigt förstör de importerade… Läs mer »