Härryda kommun inför medborgarförslag – med vissa reservationer

Den som klickar in på Härryda kommuns webbsida kan, överst på sidan, se en informationsartikel om att Härryda kommun nu infört möjligheten att lämna ett medborgarförslag. Läser man artikeln finns följande att finna:

”I medborgarförslaget ger du ett konkret förslag på något som du vill förändra. Förslaget ska handla om sådant som kommunen ansvarar för till exempel skola, äldreomsorg, kultur- och fritidsverksamhet, gång- och cykelvägar med mera. Medborgarförslaget får inte handla om myndighetsutövning mot enskild (till exempel beviljande av bygglov eller ekonomiskt bistånd)…”

Än så länge låter det som om Härryda kommun har infört en positiv förändring. Medborgarna kan alltså få möjlighet att påverka sin vardag och sitt närområde på ett väldigt konkret sätt. Läser man vidare får man dock en annan uppfattning:

”… och inte heller ha ett odemokratiskt eller rasistiskt innehåll.”

Att kommunen känner sig tvungen att skriva ut på sin webbsida att odemokratiska och rasistiska förslag inte accepteras bör ju tyda på att Härryda kommun misstänker att invånarna i kommunen kommer lämna in just sådana förslag. Kanske vill Härryda kommun inte besvara frågor om situationen i Rävlanda.

Känner du dig träffad? Är du odemokratisk  eller rasistisk – eller inget av det? I vilket fall kan du lämna in ditt förslag genom att följa länken nedan:

http://www.harryda.se/kommunochpolitik/dialogochsynpunkter/
lamnaettmedborgarforslag.4.495f377d12fde1a72be800037047.html

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om