”Har du inte Facebook är du psykopat”

Facebook har blivit en genomgripande kraft i det moderna samhället. Allt fler arbetsgivare, och även vissa psykologer, anser att människor som håller sig borta från sociala nätverkssajter är ”suspekta”. 

Forbes.com rapporterar att personalavdelningar blir mer försiktiga med unga arbetssökande som inte använder webbplatsen. Den oro som sprids bland chefer är att en brist på Facebook kan innebära att sökandens konto skulle vara så kontroversiellt att det raderats. 

Den tyska tidningen Der Tagesspiegel drar det hela ett steg längre och menar att ”om du inte har ett Facebook-konto kan vara det första tecknet på att du är en massmördare.”

Der Tagesspeigel menar också bio-skytten James Holmes, som sköt vilt omkring sig på en biograf i Aurora, Colorado har utfört sina dåd i brist på en Facebook-profil. Samma resonemang appliceras på den norska sionisten och massmördaren Anders Behring Breivik. Att Breivik inte skulle ha haft en profil på facebook är dock felaktigt. 

Psykologen Christopher Moeller berättar för tidningen att Facebook har blivit ett tecken på en bekanskapskrets. Andra psykologer har konstaterat att Holmes, tillsammans med flera kända massmördare saknar riktiga vänner. Om det bara är facebook-vänner som är riktiga vänner framgår inte av Moellers utalande, inte heller om ett avståndstagande från sociala medier per automatik betyder att man saknar en bekantskapskrets. 

Många i Motståndsrörelsen har valt att inte använda Faceebook. Om man vill använda sociala medier bör det ske med försiktighet. 

Pär Öberg svarar på en fråga ställd i kommentarsfältet till en artikel tidigare i veckan

Hej på er.. 
Har bara en liten undran: Varför går det inte att dela era artiklar på Facebook, eller är det jag som har missat hur man gör?
Tackar för en fin tidning.
MVH Sverre Dehli
Katrineholm

Det är ett medvetet val från vår sida. Vi anser att Facebook är ett globalt övervakningssystem med mycket tveksamma syften.
Att det dessutom är startat av sionisten Mark Zuckerberg uppbackat av USA:s underrättelsetjänst gör inte saken bättre.
Vi kanske förlorar några läsare på detta men i dagsläget ser vi det som ett viktigt politiskt ställningstagande. Vi vill inte bidra till att vårt folk använder Facebook. Det finns såklart många andra tveksamma “informationsarenor” men just Facebook är så öppet fientliga och vi måste ju dra gränsen någonstans.
//Pär Öberg

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

21 Kommentarer till "”Har du inte Facebook är du psykopat”"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Larsa
Gäst
Nybörjare
Larsa

För de som anser det vara suspekt etc. finns ett klart och tydligt svar: ”genom sig själv känner man andra”.

Preben Joelsson
Gäst
Nybörjare
Preben Joelsson

Ja vad säger man? Skönt att äntligen få det bekräftat dock. Har alltid haft på känn att det är något fel på mig, men aldrig kunnat sätta fingret på vad.

Mia Nemesis
Gäst
Nybörjare
Mia Nemesis

Detta får mig fortfarande inte att vilja använda fb. Den sidan är ju totalt meningslös.

Död Åt Mångkulturen
Gäst
Nybörjare
Död Åt Mångkulturen

Jävla sjuka samhälle!

Peter H. Norrland
Gäst
Nybörjare
Peter H. Norrland

Jippiiiiii! Jag är en suspekt massmördare!
:-D

johan
Gäst
Nybörjare
johan

Jag med. Men just för tillfället så har jag slut på cyklon b så nu får jag ägna mig åt nått annat än att gasa judar och kattungar i garaget. Kanske ska bli medlem på facebook och skaffa vänner.

Sunnil
Gäst
Nybörjare
Sunnil

Äntligen har jag fått en korrekt diagnos?

ferdinand
Gäst
Nybörjare
ferdinand

hej Peter. vi ” potentiella och suspekta mördare” som judepropaganda kallar oss, vi är nog dom enda icke hjärntvättade zombis, och därmed en ” nagel i ögat” på judaskitet och deras rövslickare.jippiiii!

johan
Gäst
Nybörjare
johan

Som jag skrev någon annanstans här så är det snarare dom som har facebook som är suspekta stackare. Hjärntvättade av juden. Så raus judesvin.

Anders
Gäst
Nybörjare
Anders

Det ska bli skönt när den siste juden lämnat Europa för gott. Då slår frihetens timma för oss europeer.

Karl Magnusson
Gäst
Nybörjare
Karl Magnusson

Instämmer fullt ut med Ditt inlägg!

Kampen går vidare

Pelle
Gäst
Nybörjare
Pelle

Hellre vara psykopat än att tvingas sitta på Facebook och läsa om hur begåvningsreserverna skriver om vad de åt till frukost och hur deras avföring ser ut på kvällen.

Jan L
Gäst
Nybörjare
Jan L

”Våga vägra Facebook” är en bra slogan som blivit allt vanligare.

Ferris
Gäst
Nybörjare
Ferris

Det bästa man kan göra är att använda fiendens plattform för att värva nya kamrater. Förstår inte alls resonemanget i just det här fallet.

Pär Öberg
Gäst
Nybörjare

Klart att Facebook ibland kan göra nytta men bara man är medveten om vad plattformen egentligen har för syfte. Dessutom är sidan för många människor beroendeframkallande. Tid och rum försvinner delvis och man slösar en massa tid som kunde användas bättre.

Utvecklingen att människor ”umgås” virtuellt är osund, det är viktigt att träffas på riktigt och umgås med andra människor.

Sidan anspelar dessutom på människors egon. Det är viktigare att synas och höras själv än att åstadkomma något vettigt.

ferdinand
Gäst
Nybörjare
ferdinand

till redaktionen:på den här sidan känner jag mig som hemma, bland folk som jag hör till. TACK.

Ernst-Hugo
Gäst
Nybörjare
Ernst-Hugo

Facebook sägs ju vara en av CIA:s skapelser, liksom Twitter etc.
Perfekt sätt för en underrättelsetjänst att få all information om personer serverad. Scanna av vad folk tycker och tänker så får du ett perfekt underlag för vilka som kan klassas som dissidenter med felaktiga/regimkritiska åsikter, och som ska tas omhand i första hand när världspolisen väl är på plats.

Ernst-Hugo
Gäst
Nybörjare
Ernst-Hugo

Förlåt!
Såg just att Pär Öberg just skrivit om detta i slutet av artikeln.

Lumik
Gäst
Nybörjare
Lumik

Det handlar självklart om att dom vill att
så många som möjligt ska hänga på fb och liknande sidor för att det ska vara lättare att övervaka dom.
Jag har visserligen ett fb-konto men jag besöker den
typ en gång i halvåret vad gör det mig till? En Aspbergare?

Karl Magnusson
Gäst
Nybörjare
Karl Magnusson

Ja ”Facebook” är importerad Skit ifrån Amerika och inget annat.

Vägra ”Facebook” – Ja Tack!

Karl Magnusson
Gäst
Nybörjare
Karl Magnusson
wpDiscuz