Nordfront avslöjar: Sverigedemokrat vandaliserade Hanna Wighs hem – menar att hon själv betalade honom för jobbet

Av ,
Nyhetsredaktör
9

AVSLÖJANDE. I oktober greps en sverigedemokrat, misstänkt för grov skadegörelse, efter att den före detta SD-kvinnan Hanna Wighs hem vandaliserats. Nordfront kan nu avslöja att Wigh förde över 2 500 kronor till den misstänkte mannen, enligt honom som betalning för vandaliseringen.

Riksdagsledamoten Hanna Wigh lämnade i september Sverigedemokraterna under stor turbulens. I TV4:s ”Kalla fakta” anklagade hon samtidigt en högt uppsatt sverigedemokrat för sexuella övergrepp och våldtäkt. Länge vägrade hon dock att namnge personen och hävdade att partiledningen redan ska ha känt till hans identitet.

Så småningom avslöjades att Wigh syftade på Linus Bylund, som pekats ut som partiledaren Jimmie Åkessons ”högra hand”. Bylund fick tack vare anklagelserna ta ”time out”, samtidigt som chefsåklagare Maria Sterup vid särskilda Åklagarkammaren inledde en förundersökning om sexualbrott.

Sedan dess har förundersökningen mot Bylund lagts ned. Då Sterup endast hade att ta ställning till Bylunds och Wighs egna vittnesuppgifter kunde hon konstatera att ord står mot ord och att det saknas objektiv utomstående bevisning som kan klargöra vad som hänt mellan parterna.”

När Wigh inledningsvis vägrade att berätta vem som begått övergreppet mot henne så hänvisade hon till en tystnadskultur inom Sverigedemokraterna och att Bylund var så pass skyddad av partiet att ingen skulle ”komma åt” honom ostraffat. I offentligheten uttryckte hon rädsla och oro över vad som skulle komma att hända henne när hon gett sig på den mäktige Bylund.

Strax efter att Wigh deltagit i Kalla fakta kom också hennes hem att vandaliseras, bland annat genom att någon slängt in en brandsläckare genom hennes fönster och slagit sönder hennes bil. Till media förklarade Wigh att det fanns ett samband mellan hennes framträdande i media och attacken:

— Jag kan inte veta vem det är som har gjort det här och vem som var hemma hos mig, men tittar man på ett av hatbreven som kom hem handskrivet och fint i min brevlåda står det ”att om du har haft ett helvete nu så är det inget mot vad du kommer att få nu”, berättade Hanna Wigh till P4 Skaraborg.

Snart kom också en lokal sverigedemokrat att gripas, misstänkt för grov skadegörelse, vilket i allt väsentligt verkade bekräfta Wighs teorier. Mannen förhördes av Säpo och Hanna Wigh var ”chockad” över personen som polisen hade lyckats gripa.

— Jag känner till vem det är och kan inte säga annat än att jag är jävligt chockad, förklarade Hanna Wigh till Expressen, och fortsatte:

— Allt är väldigt omtumlande.

Nordfront har varit i kontakt med den misstänkte sverigedemokraten, som dock ger en helt annan bild av händelseförloppet. Vi kan kalla honom för Andreas.

Swishbetalningar, Säpoagenter och utlovat skydd i Litauen
Till Nordfront berättar Andreas, som av rädsla för både Hanna Wigh och systemet vill vara anonym, att han och Wigh sedan länge varit allierade inom Sverigedemokraterna. Partiet har, som Nordfront tidigare kunnat rapportera om, kantats av interna strider och förräderier, där folk spelar in varandra på band för att använda som utpressning eller som skydd den dagen man själv hamnar i onåd hos partistyrelsen. Inom SD i Skaraborg har Andreas haft en konkurrent som hindrat honom från att kandidera i partiet, något som han menar att Wigh har hjälpt honom med.

Till Nordfront berättar Andreas att han såg det som en plikt att ställa upp för en allierad när Hanna Wigh bad honom om en tjänst, som han dessutom skulle få betalt för.

— Hanna kommer på den smarta idén att ingen är så dum att någon gör ett attentat hos henne under rådande omständigheter. Så för att hon skall få livvakter utav Säpo så åtar jag mig att göra det åt henne, berättar Andreas.

Som riksdagsledamot har Wigh förstås redan ett visst skydd av Säpo, men skyddet kan utökas enligt beslut om det finns en specifik hotbild.

Ett par dagar efter att Hanna Wigh deltagit i Kalla fakta och offentligt meddelat sitt avhopp från SD får också Andreas 2 500 kronor av Hanna Wigh, enligt honom som betalning för att vandalisera hennes bostad och bil. Att han får pengar vid just den tidpunkten av Wigh kan bevisas, tack vare att Wigh genomförde transaktionen via Swish.

Andreas Swishtransaktioner under slutet av september. Till höger inbetalningen från Hanna Wigh på 2 500 kronor. Klicka för större bild.

Numret ovan listas som ”Hanna Wigh” i Andreas telefonbok och när Nordfront ringer upp numret är det också Hanna Wigh som svarar.

Under kontakten ”Hanna Wigh” listas samma nummer som den 28 september swishade 2 500 kronor till Andreas. Klicka för större bild.

I samband med att Andreas genomförde vandaliseringen skar han sig och lämnade blodspår i Wighs bostad. Polisen har därmed hans DNA på brottsplatsen och därför vill han att hans egen version av vad som hände ska komma ut.

Hanna Wighs plan med attentatet mot hennes bostad var enkel, menar Andreas.

— Hon sa att om någon gjorde ett sabotage så skulle hon få livvakter. Dessutom skulle vissa inom SD få mer skit, vilket skulle leda till att ”vi” fick mer fördelar. Våra gemensamma konkurrenter inom partiet skulle få skulden för det, berättar Andreas och fortsätter:

— Dessutom skulle sexövergreppen få maximal exponering i media igen.

Hanna Wighs make är från Litauen och enligt Andreas lovade hon att maken skulle se till att Andreas skulle skjutsas till just Litauen, där han skulle gömmas och få skydd tills hela ärendet ”blåst över”. Detta med tanke på att Andreas bland annat lyckades lämna DNA-spår på brottsplatsen.

Andreas berättar att han fick veta att han skulle vänta på en plats ute i skogen där han skulle bli upphämtad och förd till Litauen. Men då ingen kom ska han istället ha åkt hem till Wigh och ringt på, dock utan att någon öppnade. Efter att ha åkt hem med oförrättat ärende berättar Andreas att han ringde upp Wigh och att han ”bråkade med henne i 8 minuter”. Strax efteråt kom polisen och grep Andreas, som sedan kom att förhöras av Säpo och låstes in på mentalsjukhus i 25 dagar.

”Jag kan inte kommentera det”
När Nordfront når Hanna Wigh är hon ovillig att svara på frågor om Andreas, banköverföringar eller Säpobeskydd. Hon vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna.

— Jag svarar tyvärr inte på frågor om det, det är en pågående förundersökning, säger Wigh.

Men Andreas, som är misstänkt för skadegörelsen, har visat att du fört över 2 500 kronor till honom. Enligt honom som betalning för vandaliseringen.

— Jag kan tyvärr inte kommentera någonting som rör den pågående förundersökningen.

Har du fått utökat beskydd av Säpo efter händelsen?

— Jag kan inte svara på frågor rörande min säkerhet.

Hanna Wigh säger dock att det är ”intressanta uppgifter” som bör delges förundersökningsledaren. När Nordfront presenterar teorin om att man lätt kan påverkas av en väldigt rutten kultur, där konspiratoriskt agerande, svek och fulspel har blivit en vardag – exempelvis den interna sverigedemokratiska partikulturen – så kan man lätt drivas till att göra saker man egentligen tycker är helt fel, så blir Hanna Wigh först tyst, men säger sedan:

— Jag blir helt mållös. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag har blivit starkt rekommenderad att inte uttala mig om den pågående förundersökningen, även om det verkligen kliar i mig att göra det just nu.

Ligger inte det i ditt intresse att även din version får komma fram, efter sådana här allvarliga anklagelser?

— Mitt intresse ligger i den pågående förundersökningen och att få nån jävel dömd, svarar Wigh och tillägger:

— Skulle jag vara du skulle jag titta närmare på kontakterna med partiet.

Lite senare i samtalet gör hon dock ett utspel, som kan tolkas som en förklaring till pengatransaktionen.

— Jag är ett jävla as som har hjälpt en människa, wow. Jag har lånat ut ännu mer pengar till honom, vilket jag har redogjort för och skämts för.

Så din version är att du har lånat ut pengar till honom?

— Nej, jag kommenterar ingenting.

Låter det inte märkligt att han skulle vandalisera ditt hem efter att du just lånat ut pengar åt honom?

— Nej, alltså jag har ingenting att kommentera till det.

Hanna Wigh har erbjudits att höra av sig till Nordfront med eventuella kompletterande uppgifter, skulle hon önska att göra så i framtiden.

Artikeltext och research: Simon Holmqvist och William Börjesson

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

9
Lämna en kommentar

Please Login to comment
8 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
SigbjornFreddySenasteJossAllan Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Bitte
Medlem

Börjar låta som en riktig såpa det här. Ska bli intressant att följa händelseutvecklingen.
Vilket bra jobb ni gör på Nordfront! 👍👍👍

Fredrika
Medlem

Tillåt mig att citera vår ledare Simon Lindberg:

”För att ge dig ett rakt och ärligt svar kan jag säga att Sverigedemokraterna är ungefär lika bra för Sverige och svenskarna som en långt gången obehandlad cancer är för människokroppen. Visst finns det värre sjukdomar, men det är fortfarande en väldigt allvarlig diagnos som du troligtvis kommer att dö av.”

_DH_
Medlem
_DH_

Huga, vilket genomruttet parti detta visar sig vara. Jag vill minnas att SD även tidigare har förfalskat påstådda attentat mot dem själva. Jag antar att de måste ha lärt sig detta förvärv av sina judiska herrar.

Mycket bra granskning av Nordfront. Detta gav mig insikt om att Wigh också både saknar integritet och kompetens. Jag menar, hur kan man vara så dum att man skickar pengar öppet över en tjänst som Swish när man kontrakterar någon att begå brott?

Joss
Medlem

Jag har hört att partikulturen i ND var rätt rutten den också. Så det är möjligt att problemen går tillbaka till före 2003.

b¤d
Medlem

Haha.
Parodi. Borde anställas omedelbums för att göra såpa på teve.
Hanna borde kamma sig och lämna det där dreten bakom sig. Skaffa sig ett rikigt jobb, hus, villa, hund, 6 ungar… (sarkasm)

Allan
Medlem

(((SD))) ett lögnens och bedrägeriets parti. Endast sirapsskallar är förvånade.

Alla sirapsskallar på judepixlats eftr. vill ha mer sådant, sedan är de dessutom så dumma i huvudet att de springer runt och kallar rasfrämlingar svenskar, när alla med fler än två hjärnceller i huvudet vet att svenskar är vita:comment image

Senaste
Medlem

Nya rekord i uselhet.

Freddy
Medlem

Väldigt bra journalistarbete Nordfront. Ni levererar även med små resurser. Stor eloge till er.

Sigbjorn
Medlem

Vilken soppa.