Hanif Bali hoppar av partistyrelse och Twitter – välkomnas av AfS

INRIKES. Under kvällen meddelades att den moderate riksdagsmannen Hanif Bali lämnar Moderaternas partistyrelse – och Twitter. Nu välkomnas den iranskfödde provokatören till det nybildade partiet Alternativ för Sverige.

Hanif Bali (M).

Eftersom riksdagsledamoten Hanif Bali (M) publicerade mail mellan Utrikesdepartementet (UD) och den nekonservative debattören och självutnämnde jedimästaren Patrik Oksanen anklagades han för att ”gå Rysslands ärenden”. Detta trots att mailen ursprungligen hade begärts ut enligt offentlighetsprincipen, som regleras i svensk grundlag.

Tack vare detta inledde Moderaterna en internutredning mot Bali, vilket har resulterat i att den moderate provokatören under kvällen meddelat sin avgång från Moderaternas partistyrelse på sin Facebook:

Efter en dialog under dagen med partiledningen har jag ikväll meddelat Moderaternas partistyrelse att jag begär att få lämna uppdraget som ledamot i partistyrelsen.

Med min plattform och räckvidd får jag väldigt många tips i form länkar, uttalanden och offentliga handlingar från alltifrån poliser och lärare till journalister. Min publicering av handlingen och att jag först inte namngav källan har sargat förtroendet och därmed lämnar jag mitt partistyrelseuppdrag. Jag vill återigen be Patrik Oksanen om ursäkt.

Moderaterna tycks vara nöjda med beslutet och antyder att internutredningen hade kommit fram till ett liknande beslut.

— Det är bra att det nu är klarlagt vad som har hänt. Vi tar utomordentligt allvarligt på det inträffade. Hanif Bali har agerat aningslöst och omdömeslöst genom att okritiskt förmedla uppgifter ägnade att misskreditera en journalist som är profilerad inom säkerhetspolitiska frågor, säger Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer i ett uttalande.

— Man får inte ens riskera misstanken att man kan springa någon annans ärenden. Finns det misstankar om att främmande makt kan vara inblandade, så är det allvarligt i sig, säger Moderaternas kommunikationschef Hampus Knutsson till SVT:s Agenda.

Den iranskfödde Hanif Bali har gjort sig ett stort namn på Twitter, där han provocerat kulturmarxister genom att kritisera mot massinvandringen i skarpa ordalag, men också genom att flirta med alternativhögerestetik. Bali har till och med anklagats för att samarbeta med Nordiska motståndsrörelsen av bluff-historikern och ”e-skejtaren” Henrik Arnstad.

I Facebook-meddelandet där han gav besked om sin avgång från partistyrelsen meddelar dock Bali även att han lämnar Twitter:

Mitt uppdrag gentemot väljarna som riksdagsledamot ämnar jag fullfölja – därtill en valrörelse och vinna förtroende för mina idéer på nytt. Jag kommer driva min politik här på Facebook, i TV och riksdagskammaren men inte längre på Twitter.

Helgen har varit omtumlande, ledsam och lärorik. Det enorma stöd medlemmar, kollegor, följare – och t.o.m meningsmotståndare visat mig de senaste dagarna uppskattas oerhört. En höger som inte håller ihop är en höger som aldrig kommer vinna. Jag hoppas verkligen att jag även fortsatt har er support.

Det är också på Twitter som det nybildade partiet Alternativ för Sverige (AfS) sträcker ut en hand till Bali:

Hur AfS:s tilltänkta väljarbas skulle reagera med en icke-svensk representant för partiet är dock oklart.

Källa:
Hanif Bali (M) lämnar partistyrelsen – och slutar twittra

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

10
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
4 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Nordic Frontier #58: National Socialism drawing the Line | Nordfront.seKlausParKarl A_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Senaste
Medlem

AfS börjar redan rekrytera folk utanför den grupp som de representerar, eller rättare sagt vad folk inbillar sig att partiet representerar. När SD gjorde likadant slutade det inte så bra, främlingarna lämnade partiet och beskyllde SD för rasism. Bali skulle nog inte göra sorti på ett sådant sätt, men jag tvivlar på att han ens skulle vara intresserad av AfS. 2010 fick Kent Ekeroth och Bali, en jude och en iranier, mötas framför tv-kamerorna och argumentera för sina respektive ståndpunkter. Bali körde en snyfthistoria om att han inte hade fått komma till Sverige om SDs politik hade fått råda då.… Läs mer »

William
Medlem

Huruvida Hanif rent ideologiskt skulle passa som företrädare för AfS låter jag vara osagt. Men att han är smartare än de flesta utav dagens politiker går inte bortse ifrån. Då Hanif är en ganska så anpassad halv-arisk mjölkdrickande Iransk nordbo som verkar jobba med ärligt uppsåt för den svenska agendan så har jag inget problem med honom som en företrädare för det partiet så länge han lever och verkar här. Hanif’s typ är inte den rasliga typ och person som är mest brådskande att repatriera om man säger så. Sen kan man ju diskutera huruvida det är problematiskt med icke-svenskar… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Att släppa in Bali i ledarskiktet i ett svensknationellt parti är som att välja en militant vegan till ordförande i Jägarförbundet: då har man omyndigförklarat sig själva.

AfS (Alternativ för Sion) har härmed deklarerat att svenskar inte klarar sig utan rasfrämmande invandrare.

Bali är stor i truten, men det kan han vara hemma i Iran som behöver all hjälp mot den sionistiska aggressionen landet lider under.

Joss
Medlem

Rasfrämlingar som ger oss lojalitet förtjänar lojalitet från oss. De kan ej bli oss. Men vi måste agera för deras väl och vä i framtiden, såsom de agerat för vårt väl och vä nu.
Hell Hanif Bali!

Randalf
Medlem

Helt riktigt!

Det är en mycket bra universell princip att belöna lojalitet och välvilja oavsett om den kommer ifrån din bror eller från en utomjording.

_DH_
Medlem
_DH_

En invandrare med så bristande integritet som denne Bali tar plats i AfS? Det får mig verkligen att tappa tilltron till detta parti. Jag ser nu istället framför mig en nioklöver. Som har påpekats annorstädes i kommentarsfältet så har ju Bali tidigare dragit på sig offerkoftan, och endast senare opportunistiskt framställt sig som invandringskritiker.

Jag trodde bättre om detta nya parti, men nu kan jag inte se annat än ännu ett SD.

Karl-Путин A
Medlem

AfS behöver tydligen sin egen Ekeroth för att kunna fungera.

Par
Medlem

Det kvittar ju vad Bali sagt och gjort för bra saker när han sedan 2010 stått bakom moderaternas partilinje.
Han är ju bara en alibiblatte för fega svenskar som behöver en invandrare dom kan hänvisa till som ”säger bra saker ”
Likaså är det med Ann heberlein och Katarina janouch

Klaus
Medlem

Ras – och kulturfrämlingar som alternativ för Sverige är enligt Kalergi-planen. En iranier är en iranier och skulle aldrig bli medlem i en nationell partistyrelse.

trackback

[…] Moderate parliamentarian and #BasedArab Hanif Bali steps down […]