Handläggare på Försäkringskassan: ”Fler avslag på ansökningar om sjukpeng ger högre lön”

INRIKES. En visselblåsare vid Försäkringskassan vittnar om hur anställda belönas med högre lön beroende på hur många avslag på ansökningar om sjukpeng de gjort.

En handläggare vid Försäkringskassan i Stockholm har vittnat om hur anställda belönas med högre lön ju fler avslag på ansökningar om sjukpenning de gör. När fackförbundet ST kontrollerade uppgifterna hade de stött på fler anställda, även vid andra kontor, som bekräftat att just antalet avslag varit en del av det som tagits upp vid löneförhandlingar. Fackförbundet uppger sig vara kritiska till förfarandet.

— Det är fullständigt horribelt att ha en sådan situation, säger Siv Norlin, sektionsordförande för ST.

Regeringen säger sig inte ha haft kännedom om det hela, men socialminister Annika Strandhäll uppger att hon ”reagerat” när hon fick höra hur det stod till.

— Det är helt oacceptabelt och när den händelse som beskrivs i det här reportaget kom till min kännedom så tog vi omedelbart kontakt med Försäkringskassan, säger Strandhäll.

Från Försäkringskassan säger man att det rör sig om en isolerad händelse och att man nu undersöker det hela närmare. Enligt Lars-Åke Brattlund, som är försäkringsdirektör vid Försäkringskassan, ska dock ett sådant förfarande inte vara acceptabelt.

Källa:
Handläggare: Avslag på sjukpeng ger högre lön

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MatsRokvikenHenrik Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Henrik
Medlem

Återigen en sån sinnesjuk nyhet att den borde få varje svensk att gripa till högaffeln. Dags att vakna och göra något svenskar!

Rokviken
Medlem

Högafflar och träorv med vässad lie.

Mats
Medlem

Låt dessa handläggare få anställning på Migrationsverket, där kommer de mera till sin rätt.