Häktad får rätt av JO: Olagligt tvinga på människor HBTQ-flagga

HOMOLOBBYN. Det är olagligt av staten att tvinga fångar att använda homolobbyns så kallade HBTQ-flagga. Det slår Justitieombudsmannen (JO) fast som menar att Kriminalvården sysslar med inskränkning av åsiktsfriheten.

Pridefrimärke. Foto: Postnord.com.

Vänsterextremister på häktet i Luleå har satt i system att bara köpa in frimärken med den vänsterextrema HBTQ-flaggan – som bland annat står för att homolobbyn via dyra ”certifieringar” ska bestämma barnens normer på dagis och i skolor.

En av fångarna på häktet protesterade dock mot tilltaget, och får nu rätt av Justitieombudsmannen (JO).

”Jag vill inte vara tvungen att köpa frimärken med HBTQ-flaggan” och ”Jag stödjer Guds vilja, och vill enbart ha frimärken som är kungliga eller neutrala”, skrev den häktade mannen i sin anmälan till JO.

Enligt JO är det en ”grundlagsskyddad rättighet” att ha en avvikande uppfattning om HBTQ-flaggans värderingar.

Kriminalvården har försvarat sitt agerande med att de inte hittat några frimärken som inte har vänsterextrema flaggor på sig, men JO menar att Kriminalvården bör kunna ordna så att det finns frimärken med neutrala motiv att köpa.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments