Hade apterad bomb i väska på Malmö C – frias av tingsrätten

MALMÖ. Den man som i somras greps på Malmö Centralstation med en apterad bomb i sin ryggsäck har nu av Malmö tingsrätt friats från förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Mannen hävdar nämligen att han trodde det var knark i väskan och inte en bomb.

En 19-årig man som hade en bomb med i sitt bagage ombord på ett tåg i juli i år frias nu från anklagelsen om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Det var tullverkets personal som hittade bomben i den då 18-åriga mannens ryggsäck tillsammans med en skarpladdad pistol.

Bomben, som förpackats i en inplastad nötburk, innehöll 1,5 kilo sprängmedel och var komplett med apterad sprängkapsel och krutstubin.

Den var lika kraftig som de bomber som användes vid terrordåden i Londons tunnelbana 2005.

Försvarsmaktens experter bedömer att bomben var fungerande och klar och hade kunnat utlösas vid en stöt. Transportsättet ska ha varit särskilt farligt.

— Deras yttrande var att när den är paketerad så här så kan den likställas med en apterad laddning. Den var känslig för slag, stöt, friktion och värme. Vid ovarsam hantering eller en olycka skulle det kunna detonera, sa åklagare Lotten Paulsson när åtalet väcktes.

Mannen gick omkring på Malmö Centralstation bland intet ont anande människor.

Han frias av Malmö tingsrätt eftersom det finns flera omständigheter som ska tyda på att 19-åringen inte kände till att det var en bomb, utan hade fått för sig att det var narkotika i burken.

Därför bortser man från den fara som mannen utsatte sin omgivning för och dömer honom till 1,5 års fängelse för vapenbrott men friar honom från förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Källa:
Frias för bomb i nötburk – trodde det var knark i väskan

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Ethny
Nybörjare
Ethny
7 månader sedan

Han blev ertappad. (((De))) låter honom få gå för att göra om det och göra rätt!

(((”Svenska”))) regimen vill ha ett inbördeskrig, och det är juden som tjänar mest på det. Det bästa sättet att få ett sådant är att skapa motsättningar.

Dela och erövra (Divide & Conquer) har pågått under hela tiden människan har levt och kommer inte att upphöra. Det är även ett ljusskyggt folks måtto likaså.

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
7 månader sedan

Under 2019 har det skett fler än 180 bombattacker i Sverige.

Hur många har insett att detta är avsevärt fler bombattacker än antalet bombattacker som Tyskland utförde mot England 1944 räknat efter antal dagar?

Vi har således idag år 2019 fler dagar av bombangrepp i Sverige, än vad britterna fick uppleva mitt under brinnande världskrig år 1944!

Sug på den karamellen ett tag – och gör sedan något åt saken!