Hackare stal flera miljarder i kryptovalutan Coincheck

INTERNET. En hackare stal flera miljarder i en av Japans största bitcoinbörser, nämligen kryptovalutan Coincheck. Kort efter rånet som ägde rum i fredags så stängde Coincheck ner både handel och uttag av kryptovalutan.

Hackaren kom över hela 58 miljarder yen, vilket motsvarar 4,2 miljarder kronor. Bild: Marco Verch (CC BY)

I fredags bekräftade Coincheck att en okänd hackare hade kommit över en väldigt stor summa i kryptovalutan NEM. Den stora summan kan kalkyleras till cirka 58 miljarder yen, vilket i sin tur motsvarar 4,2 miljarder kronor.

Dataintrånget gör detta till ett av det största rånet från en kryptovaluta någonsin. Kort efter dataintrånget upplyste Coincheck på sin hemsida att man har valt att stoppa handeln i kryptovalutan NEM. Men sedan valde man att stänga handeln med alla tokens förutom bitcoin.

Choincheck erbjöd sina kunder ”uppriktiga ursäkter” vars dataintrång påverkat deras investeringar i kryptovalutan. För tillfället är det oklart vem som är ansvarig för dataintrånget eller hur det begicks.

Källa:
$500mn crypto heist: Japanese exchange Coincheck halts trade, ‘deeply sorry’ for users’ loss

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Sverker Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sverker
Medlem

Det finns indikationer på att NSA är pappa bakom t.ex Bitcoin, med inbyggd bakdörr.
Skaffa enbart fysiska värden typ, ädelmetaller, mark, skog.
Alla virtuella värden är kul, ända tills dom blir en digital nolla, som då blir i paritet med ens förmögenhet, och vad man känner sig som.