Haag: Vittnen berättar om bluff i Douma

UTRIKES. Ryssland har tagit med ett antal vittnen från Douma till Haag, där FN-organisationen OPCW håller ett möte. Inget vittne styrker västmakternas påståenden om att en gasattack ska ha ägt rum.

I samband med ett större OPCW-möte i Haag, angående den påstådda gasattacken i syriska Douma, har Rysslands representant Alexandr Shulgin hållit en presskonferens, där man presenterat sex vittnen som även hörts av utredarna.

11-årige Hassan Diab, som syntes i rebellernas film från ”gasattacken”, vittnade om hur han fördes till sjukhuset av män som påstod att en gasattack ägt rum. Väl där duschades pojken i kallt vatten. Även pojkens far vittnade om samma händelse.

Även en annan civilperson, som besökte sjukhuset på grund av andra problem, vittnade om att han inte uppfattade att någon av de som kom till mottagningen utsatts för kemiska vapen, då han inte kände några konstiga lukter eller såg konstiga symptom.

Även ett antal av de som arbetar på sjukhuset, som har Doumas enda akutmottagning, vittnade om att de inte såg några sådana symptom. De enda krigsrelaterade symptom man vittnat om är att en del människor haft problem att andas på grund av brandrök och damm som spridits efter explosioner.

Källa:
No attack, no victims, no chem weapons: Douma witnesses speak at OPCW briefing at The Hague (VIDEO)

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Karl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Ett typiskt fall hur (((media))) skapar sina egna (((sanningar))). Först börjar men med att tala om en misstänkt attack, som naturligtvis är utförd av Assad, vilket man redan tidigare ”bevisat”. Annan (((media))) hakar på och citerar och snart glider språkbruket från ”misstänkt attack” till ”attack”. Nu börjar man citera de media som beskriver ”attacken som utfördes av Assad” och cirkelbevisningen är i full gång. Steg tre är att media och politiker börjar använda ”säkra källor” i sin retorik mot Syrien och dess folkvalde ledare Assad och nu är den ”misstänkta attacken” en verklighet som inte får ifrågasättas. Alla som kritiserar… Läs mer »