Gymnasium i Varberg ”kärleksbombat” efter ”hatattack”

VARBERG. Peder Skrivare-gymnasiet har idag ”kärleksbombats” efter Motståndsrörelsens besök igår kväll.

varberg hat

Igår besökte aktivister från Motståndsrörelsen andra näste en föreläsning med Mietek Grocher på Peder Skrivare-gymnasiet i Varberg.

Aktivisterna gick in, satte sig ner och lämnade föreläsningen efter cirka 40 minuter. Tanken var att man skulle ställa frågor till föreläsaren och ge sin syn på det aktuella ämnet och en av aktivisterna försökte få ordet genom att artigt räcka upp handen. Efter ett tag förklarades det att frågor endast skulle få ställas efter att föreläsningen var klar. Då föreläsningen skulle ta uppemot två timmar var aktivisterna tvungna att lämna platsen eftersom det skulle genomföras en offentlig flygbladsutdelning som inte kunde vänta så länge.

På inget sätt störde aktivisterna tillställningen, man tog bilder som skickades in till Nordfront som rapporterade om gårdagens händelser men det är inte ovanligt att dess tillställningar fotograferas av medier. Ändå kallas det i en ledare av Maria Haldesten för en ”hataktion” och aktivisterna benämns som ”fridstörarna”. I en annan artikel om icke-händelsen beskrivs den som ”nazistmarschen”.

Haldesten har intervjuat ”nazistexperten” Anna-Lena Lodenius som tycker att möten som allmänheten är inbjuden till borde vara stängda för oliktänkande. Lodenius menar att arrangören ”borde kunna hänvisa till ordningsproblem och be dem avlägsna sig”. Om inte det funkar föreslår Lodenius härskartekniker som att föreläsaren ska använda sin auktoritet för att peka ut och sätta kritikerna på plats. En C-politiker menar att det aktivisterna gjorde var att ”psykiskt störa” föreläsningen och att det borde vara olagligt. Att svara på frågor och debattera verkar inte vara ett alternativ som tilltalar de politiskt korrekta.

Under dagen har gymnasiet ”kärleksbombats” och Nordfront har fått en bild på spektaklet som kan ses här ovan.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments