Gyllene grynings ledare ska upp i rätten på tisdag

GREKLAND. Totalt 20 medlemmar av det grekiska partiet Gyllene gryning är nu arresterade – misstänkta för att tillhöra en ”kriminell organisation”. På tisdag morgon ska de upp i rätten.

Gyllene grynings ledare, Nikolaos Michaloliakos

Gyllene grynings ledare, Nikolaos Michaloliakos

På lördags morgon blev ledaren för det grekiska partiet Gyllene Gryning, Nikolaos Michaloliakos, partiets representanter i nationalförsamlingen, presstalesmannen Ilias Kasidiaris, partiets ställföreträdande Ilias Panayiotaros, Ioannis Lagos och Nikos Michos, samt 15 andra medlemmar arresterade – misstänkta för att vara en del av en ”kriminell organisation”. Idag överlämnade sig ytterligare en parlamentariker, Christos Pappas, medanelva partifunktionärer är efterlysta av polisen.

Michaloliakos, Kasidiris, Panayiotaros, Lagos och Michos blev på lördagen förhörda på Atens centrala polisstation från åtta på morgonen till sju på kvällen. Efter förhören blev de eskorterade ut, en och en, iförda handbojor och bevakade av beväpnad polis. Utanför polisstationen hade medlemmar och sympatisörer anordnat en demonstration till stöd för partiet.

Nedanför kan man se en film från när de arresterade lämnar polisstationen. Gyllene Grynings Presstalesman Kasidiaris ropade till demonstranterna: ”Hell Grekland!” och ”Vi kommer inte att kuvas – länge leve Grekland!”

I filmen nedanför kan man höra demonstranterna ropa utanför polisstationen: ”Ledare (Michaloliakos) du förödmjukade återigen (det politiska) systemet!”

Gyllene Grynings partiledare Michaloliakos, Kasidiris, Panayiotaros, Lagos och Michos, blev efter förhören överförda till anstalten Evelpidon, där de nu får tid till att förbereda sitt försvar fram till dess att de ska upp i rätten på tisdag.

Även här samlade sig demonstranter för att visa sitt stöd till de fängslade. Grekiska medier rapporterade under lördagskvällen att runt 20 personer hade samlat sig utanför anstalten.

Se film av ”de 20 demonstranterna” nedanför:

Nordfront följer utvecklingen

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments