Gyllene Gryning läser ur Sions Vises Protokoll i parlamentet?

Enligt Jerusalem Post läste Ilias Kasidiaris, en av Gyllene Grynings talespersoner, ur Sions Vises Protokoll i det grekiska parlamentet. Högläsningen ska ha inträffat den 23 oktober i samband med en debatt i parlamentet om att häva immunitet när någon misstänks för överfall.

Jerusalem Post skriver på sin hemsida:

”Enligt uppgift har en lagstiftare för det grekiska nynazistpartiet Gyllene Gryning i parlamentet läst upp en passage från den antisemitiska och falska skriften Sions Vises Protokoll.”

Enligt Jerusalem Post var det följande citat från det 19 protokollet som citerades:

”För att beröva de politiska förbrytelserna deras gloria av mod och dygd, ska vi placera dem på de anklagades bänk tillsammans med tjuvar, mördare och alla slags vedervärdiga och simpla förbrytare.”

Jerusalem Post rapporterar vidare att citerandet inte väckte någon reaktion i parlamentet men att det istället har retat upp judiska grupper som B’nai B’rith, vars Europa-avdelning kallade händelsen för ”ett tecken på moralisk korruption och förfall som inte får förbises”.

Detta är inte första gången som Ilias Kasidiaris hamnar i blåsväder. Tidigare har Kasidiaris även fysiskt attackerat två kommunister i en livesänd debatt.

Wikipedia beskriver Sions Vises Protokolls innehåll på följande sätt:

”Sions vises protokoll är ett förment sionistiskt dokument som beskriver en planerad judisk sammansvärjning med målet att uppnå världsherravälde. I skriften anges frimurare, liberaler, kommunister och kapitalister vara judarnas redskap för att behärska världen.”

Sions Vises Protokoll går att läsa HÄR.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om