Gyllene gryning anmäler åklagare

GREKLAND. Talesmannen för Gyllene gryning, Ilias Kasidiaris, har vidtagit juridiska åtgärder och anmält den allmänne åklagaren Isidoros Dogiakos och två undersökningsdomare för tjänstefel och försumlighet.

Ilias Kasidiaris.

Ilias Kasidiaris.

Anledningen är att de tre folkvalda politiker från Gyllene gryning som greps förra veckan blev häktade innan de ens blivit förhörda, och därmed inte fick möjlighet att svara på anklagelserna. Kasidiaris påpekar i sin anmälan att beslutet om häktning kom den 9 januari men att de tre folkvalda medlemmarna från partiet förhördes först 11 och 12 januari.

Ilias Kasidiaris menar att häktningen varit uppgjord redan från början och kallar åklagaren och de två undersökningsdomarna för ”verktyg för en anti-grekisk makt”.

– Det här handlar inte om den mänskliga faktorn, sade Kasidiaris under fredagen och beskrev vad som pågår som ett stort politiskt brott.

Gripandet av de tre parlamentsledamötena anses vara en fortsättning på det tillslag i oktober där flera av Gyllene grynings ledande medlemmar fängslades på mycket lösa grunder, anklagade för att leda en ”kriminell organisation”. Trots denna allvarliga anklagelse har regimen och dess åklagare inte kunnat presentera några bevis som stödjer påståendet.

Familjemedlemmar till de gripna och Gyllene gryning-politikern Ilias Panagiotaros uttalar sig om regimens beslut att gripa ytterligare tre folkvalda partimedlemmar:

Källor:
Greece’s Golden Dawn sues senior prosecutors heading probe into far-right party
Golden Dawn sues prosecutors leading probe into party’s alleged criminal activity

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments