Gustav Fridolin kritiserar Ulf Kristersson: ”Man ljuger inte för Förintelseöverlevare”

JUDISKT LIDANDE. Gustav Fridolin (MP) kritiserar Ulf Kristersson (M) för att ha brutit sitt löfte till ”förintelseöverlevaren” Hédi Fried om att aldrig samarbeta med Sverigedemokraterna efter Kristerssons möte med Jimmie Åkesson i onsdags.

Hédi Fried.

Den 27 juni 2018 fick ”förintelseöverlevaren” Hédi Fried personligt besök av moderatledaren Ulf Kristersson i sin lägenhet i Stockholm. Enligt Dagens Nyheter påstår sig Fried då ha fått ett löfte av Kristersson.

— Han bedyrade att han aldrig, aldrig kommer gå med på något samröre med SD. Han lät mycket övertygande. Vi skildes åt i god vänskap, berättade Fried.

Efter att Kristersson på onsdagen bjöd in Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson till sitt arbetsrum i riksdagen för politiska samtal går nu Fried ut i pressen med att hon är mycket besviken på Kristersson. Om moderatledarens samtal med Åkesson säger hon:

— I Rumänien har vi ett ordspråk som lyder: ”Vargen byter sin päls men inte sina vanor”. Det borde han också förstå.

Kristersson försvarar sig och tillbakavisar anklagelserna om att ha svikit Hédi Fried. I ett uttalande till Eskilstuna-Kuriren säger han:

— Nu är vi i ett nytt läge på många olika sätt. Ett är att vi fått en regering som i grund och botten är en ohelig allians av partier som inte vill samma sak, men som har ett enda mål: Att utestänga Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet från allt inflytande. Jag tror inte att man kan driva politik på det sättet.

En som verkligen har gått i taket av händelsen är Miljöpartiets tidigare språkrör Gustav Fridolin. Men han riktar inte kritik mot att Kristersson har fört samtal med Åkesson utan på en helt annan fråga. På Facebook skriver Fridolin:

Man ljuger inte för Förintelseöverlevare. Man sviker inte löften till Förintelseöverlevare. Så sjukt att detta behöver skrivas på förekommen anledning. Om någon som aspirerar på att bli Sveriges statsminister.

Skärmbild.

Källa:
Hédi Frieds besvikelse på Kristersson: ”Så naiva”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
15 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
_DH_
7 månader sedan

Dumma jude – man ljuger inte och påstår att ”förintelsen” ägt rum.

Apropå denna tramssaga – jag har några egna skämt på lager:

1. Det värsta med förintelsen är att den aldrig ägde rum.

2. Förintelsen är lite som tomten: den är något man visar för barnen, men som inte är verklig.

3. Vi vet att ”förintelsen” inte är sann eftersom att vakterna var män. Kvinnor hade däremot inte haft några som helst problem att döda miljontals människor.

Sverker
Sverker
7 månader sedan

Vad menar Frigolit egentligen? Skulle juden ha monopol på att ljuga, så att ingen annan får göra det? Ja, jo det är ju en bra grej, för då vet alla att ljuga så ögona blör, det är det bara juden som gör :-)

Klaus
Klaus
7 månader sedan
Reply to  Sverker

Judar får ljuga och göra allt vad som är bra för judar enligt Talmud.

Grottbjörnen
Grottbjörnen
7 månader sedan

Saggy old survivor

Pierre
Pierre
7 månader sedan

Sveriges genom tiderna sämsta skolminister bör knipa käft.

Vera
Vera
7 månader sedan

Har alltid tyckt att MiljöPartisanerna är barnsliga och naiva – att de tror på sagor är bara en logisk följd.

Jan Hjelm
Jan Hjelm
7 månader sedan

”Förintelseöverlevare” är en motsägelse i sig. Om en förintelse har ägt rum så är alla som utsatts för en förintelse döda. Jag kan på min höjd acceptera om man kallar sig före detta lägerfånge. Men fd lägerfångar som var 0-4 år när kriget slutade är inga sanningsvittnen per automatik. Det ligger i det judiska folkets intresse att hålla myten vid liv så att inte hela deras unika status som offer äventyras. Bästa lösningen är att bara vända ryggen till och ignorera dem.

Rokviken
Rokviken
7 månader sedan
Reply to  Jan Hjelm

I judens värld blandas det hejvillt.
Ordförståelse och hörsägen.

Sigfrid
Sigfrid
7 månader sedan

Egentligen så finns det ingen förintelse att ljuga om då saken är en judisk saga för att livnära sig på andra människors arbete.

Erik
Erik
7 månader sedan

Men dem ljuger för oss gojer… :(

Klaus
Klaus
7 månader sedan
Reply to  Erik

Judar ljuger med förintelsen också för judar.

Malin
Malin
7 månader sedan

Tanten är okunnig.
Det existerar inget hot mot judar i Sverige annat än från det sosse-islamistiska syndikatet. Syndikatet mellan sossar, MP och islamister skanderar utrota sionister/judar. De är mörka krafter som i allt större omfattning terroriserar judar i Malmö och Göteborg tills dom tvingas fly därifrån. Om detta får fortsätta är det just dessa som kommer att utrota judar, ingen annan.

Jan Hjelm
Jan Hjelm
7 månader sedan
Reply to  Malin

Räkna med att skulden och bestraffningarna för detta i och för sig vällovliga utdrivande, enbart kommer att belasta nationellt sinnade svenskar.

Samuel
Samuel
7 månader sedan

(((Vargen))) ?

nordbo
nordbo
7 månader sedan

Jag är tämligen säker på att vuxenbarnet fridolin är en sexuellt avikande person (givetvis en välavlönad efterbliven störd individ) – hållhakar på honom gör att dessa handplockade dårar måste skriva sådär.
(följer det inte mallen så måste det pudlas, för att senare posta liknande oftare)

Nu har han med den andra mentalt störda åsa romson gjort så mycket skada för landet men nytta för ((( ))) så det räcker med någon post då och då bara.