Gustav Fridolin kritiserar Ulf Kristersson: ”Man ljuger inte för Förintelseöverlevare”

JUDISKT LIDANDE. Gustav Fridolin (MP) kritiserar Ulf Kristersson (M) för att ha brutit sitt löfte till ”förintelseöverlevaren” Hédi Fried om att aldrig samarbeta med Sverigedemokraterna efter Kristerssons möte med Jimmie Åkesson i onsdags.

Hédi Fried.

Den 27 juni 2018 fick ”förintelseöverlevaren” Hédi Fried personligt besök av moderatledaren Ulf Kristersson i sin lägenhet i Stockholm. Enligt Dagens Nyheter påstår sig Fried då ha fått ett löfte av Kristersson.

— Han bedyrade att han aldrig, aldrig kommer gå med på något samröre med SD. Han lät mycket övertygande. Vi skildes åt i god vänskap, berättade Fried.

Efter att Kristersson på onsdagen bjöd in Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson till sitt arbetsrum i riksdagen för politiska samtal går nu Fried ut i pressen med att hon är mycket besviken på Kristersson. Om moderatledarens samtal med Åkesson säger hon:

— I Rumänien har vi ett ordspråk som lyder: ”Vargen byter sin päls men inte sina vanor”. Det borde han också förstå.

Kristersson försvarar sig och tillbakavisar anklagelserna om att ha svikit Hédi Fried. I ett uttalande till Eskilstuna-Kuriren säger han:

— Nu är vi i ett nytt läge på många olika sätt. Ett är att vi fått en regering som i grund och botten är en ohelig allians av partier som inte vill samma sak, men som har ett enda mål: Att utestänga Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet från allt inflytande. Jag tror inte att man kan driva politik på det sättet.

En som verkligen har gått i taket av händelsen är Miljöpartiets tidigare språkrör Gustav Fridolin. Men han riktar inte kritik mot att Kristersson har fört samtal med Åkesson utan på en helt annan fråga. På Facebook skriver Fridolin:

Man ljuger inte för Förintelseöverlevare. Man sviker inte löften till Förintelseöverlevare. Så sjukt att detta behöver skrivas på förekommen anledning. Om någon som aspirerar på att bli Sveriges statsminister.

Skärmbild.

Källa:
Hédi Frieds besvikelse på Kristersson: ”Så naiva”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

15
Lämna en kommentar

Please Login to comment
11 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
nordboSamuelRokvikenMalinErik Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Dumma jude – man ljuger inte och påstår att ”förintelsen” ägt rum.

Apropå denna tramssaga – jag har några egna skämt på lager:

1. Det värsta med förintelsen är att den aldrig ägde rum.

2. Förintelsen är lite som tomten: den är något man visar för barnen, men som inte är verklig.

3. Vi vet att ”förintelsen” inte är sann eftersom att vakterna var män. Kvinnor hade däremot inte haft några som helst problem att döda miljontals människor.

Sverker
Medlem

Vad menar Frigolit egentligen? Skulle juden ha monopol på att ljuga, så att ingen annan får göra det? Ja, jo det är ju en bra grej, för då vet alla att ljuga så ögona blör, det är det bara juden som gör :-)

Klaus
Medlem

Judar får ljuga och göra allt vad som är bra för judar enligt Talmud.

Grottbjörnen
Medlem

Saggy old survivor

Pierre
Medlem

Sveriges genom tiderna sämsta skolminister bör knipa käft.

Vera
Medlem

Har alltid tyckt att MiljöPartisanerna är barnsliga och naiva – att de tror på sagor är bara en logisk följd.

Jan Hjelm
Medlem

”Förintelseöverlevare” är en motsägelse i sig. Om en förintelse har ägt rum så är alla som utsatts för en förintelse döda. Jag kan på min höjd acceptera om man kallar sig före detta lägerfånge. Men fd lägerfångar som var 0-4 år när kriget slutade är inga sanningsvittnen per automatik. Det ligger i det judiska folkets intresse att hålla myten vid liv så att inte hela deras unika status som offer äventyras. Bästa lösningen är att bara vända ryggen till och ignorera dem.

Rokviken
Medlem

I judens värld blandas det hejvillt.
Ordförståelse och hörsägen.

Sigfrid
Medlem

Egentligen så finns det ingen förintelse att ljuga om då saken är en judisk saga för att livnära sig på andra människors arbete.

Erik
Medlem

Men dem ljuger för oss gojer… :(

Klaus
Medlem

Judar ljuger med förintelsen också för judar.

Malin
Gäst
Malin

Tanten är okunnig.
Det existerar inget hot mot judar i Sverige annat än från det sosse-islamistiska syndikatet. Syndikatet mellan sossar, MP och islamister skanderar utrota sionister/judar. De är mörka krafter som i allt större omfattning terroriserar judar i Malmö och Göteborg tills dom tvingas fly därifrån. Om detta får fortsätta är det just dessa som kommer att utrota judar, ingen annan.

Jan Hjelm
Medlem

Räkna med att skulden och bestraffningarna för detta i och för sig vällovliga utdrivande, enbart kommer att belasta nationellt sinnade svenskar.

Samuel
Medlem

(((Vargen))) ?

nordbo
Medlem

Jag är tämligen säker på att vuxenbarnet fridolin är en sexuellt avikande person (givetvis en välavlönad efterbliven störd individ) – hållhakar på honom gör att dessa handplockade dårar måste skriva sådär.
(följer det inte mallen så måste det pudlas, för att senare posta liknande oftare)

Nu har han med den andra mentalt störda åsa romson gjort så mycket skada för landet men nytta för ((( ))) så det räcker med någon post då och då bara.