Gula västarna uppmanar till massiva kontantuttag för att försvaga bankerna

GULA VÄSTARNA. Gula västarna uppmanar nu folk i hela Frankrike att tömma sina bankkonton för att försvaga hela banksystemet. De hoppas med denna fredliga protest sätta press på regeringen att genomföra reformer.

Proteströrelsen Gula västarna i Frankrike tar nu till ett nytt vapen i kampen mot myndigheternas maktmissbruk. Företrädare för rörelsen uppmanar nu fransmännen att tömma sina bankkonton på lördag för att underminera det franska banksystemet – och i förlängningen euron.

Gula västarna kallar den organiserade bankflykten för en fredlig protest, men för myndigheterna och bankerna skulle den kunna utvecklas till rena mardrömmen, eftersom det finansiella systemet bara innehåller en bråkdel av befolkningens sparade medel i kontanter.

”Om bankerna försvagas kommer staten att mjukna omedelbart”, skriver Tahz San, en av Gula västarnas sympatisörer, på Facebook.

Genom att tvinga bankerna på knä hoppas Gula västarna att med fredliga medel tvinga den franska staten att acceptera rörelsens Citizens’ Referendum Initiative, vilket syftar till att ge medborgarna möjlighet föreslå och rösta om nya lagar.

Den finansiella demonstrationen är också ett vapen för att försöka kringgå premiärminister Edouard Philippes hot om att slå ner på vad han kallar ”icke tillståndsgivna” protester.

Källa:
‘Officials’ worst nightmare’: Yellow Vests hope to trigger bank run with financial protest

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Caesar-Aurelius says:

  En alldeles utmärkt idé – om den blir verklighet!

  Tänk er att några miljoner svenskar tar ut hela sin kommande lön i kontanter, nu nästa gång lönen kommer – OCH sedan väntar ett par dagar innan de handlar för dem!!

  Det skulle bli kaos direkt! Efter endast några timmar skulle samtliga bankomater och bankkontor i Sverige tvingas att stänga – för pengarna har tagit SLUT!

  • Fredrika says:

   Människor skulle genast inse att det är en illusion att de äger några pengar. Bankerna äger dem.

   Bankerna skulle stoppa kontantuttagen om uppmaningen börjar följas.

   Krävs större åtgärder hindras medborgarna från att använda banktjänster för att upprätthålla bankernas ”stabilitet”.

   I sista men då nödvändiga fall konfiskerar bankerna allas tillgångar – som ändå är bankens egendom.

   De sedlar, skuldsedlar, som folk tar ut ur automaterna spelar mindre roll för bankerna, i synnerhet som de lätt kan låta bli att fylla på automaterna med nya skuldsedlar när de sista matats ut.

 • Tobias says:

  Bra drag,hoppas att svenskar kunde göra ngt liknande,då hade judebanken gått under👍

 • Sverker says:

  Wunderbar, Sehr gut! Då hajar dom allra trögaste och de mest hjärntvättade att det är bankerna som har den yttersta makten och därmed ”ett visst gäng” som äger bankerna! De kan ju fylla på automaterna med papper så att sedlar inte tar slut, men det hinner dom inte numera, för dom har nedmonterat sedelpressarna i sin iver att få bort kontanterna, så just detta inte skall kunna hända. Och så händer det innan deras djävulska plan hunnit träda i kraft :-)
  Massakrera det kroknäseägda banksystemet!

 • Anders Jonsson says:

  Jag har läst på VK att de planerar att ta ut sina pengar på lördag.

  Ett mycket bra beslut och ett mycket bra initiativ.

  Den franska utvecklingen är mycket intressant.

 • Peter says:

  Jag anser om pengarna och bankväsendet här presenterade åsikter intressanta och värdefulla och att Fronten i anknytningen till dem bör uppmärksamma misären som redan nu för många råder i landet och allmänt gör det i världen och mot bakgrunden av alla de menliga faktorerna bör utarbeta en strategi för pengarnas och penningväsendets avskaffanden och därefter verka för den.


 • Lämna ett svar