Guide för att koppla VK-konto till Nordfront

NORDFRONT. Efter bytet av kommentarssystemet har vi fått in förfrågningar på hur man går tillväga för att koppla sitt VK-konto till Nordfront. Vi har även fått in en del klagomål på att det inte fungerar som det ska. Jag kommer här att beskriva processen i en steg för steg-guide och samtidigt försöka bena ut vilka problem som kan uppstå under processen.

Jag har vid skrivandet av denna artikel själv stött på en del problem med att genomföra processen. Problemen som har uppstått har framförallt gällt valet av webbläsare, där framförallt Firefox har varit särskilt bråkig. Så innan vi börjar så rekommenderar jag starkt att de personer som tänker följa guiden använder webbläsaren Chrome/Chromium med alla tillägg deaktiverade.

Vi börjar processen med att gå in på webbsidan: www.vk.com. På första sidan kan man antingen logga in eller skapa ett nytt konto. Har du redan skapat ett konto så loggar du in, om inte så skapar du ditt nya konto.

Vid kontoskapningen finns valmöjligheten att logga in med ett Facebook-konto, vill man göra detta så är det upp till var och en. Jag rekommenderar dock att man skippar det och helt avvecklar sitt konto hos Facebook. Att tänka på här är att om du är mån om din anonymitet så skapar du kontot på VK med uppgifter som inte kan kopplas ihop med dig, nackdelen för dig är också att man behöver ett mobilnummer för att slutföra registreringen.

Kom också ihåg att generera ett bra lösenord, minst 20 tecken eller mer, som innehåller små och stora bokstäver, siffror och specialtecken. Ett bra program för att generera och spara starka lösenord på ett säkert sätt är KeepassXC.

När du loggat in på ditt VK-konto så öppnar du en ny webbläsarflik och går till adressen: https://www.nordfront.se/wp-login.php

Klicka sedan på VK-ikonen och godkänn Nordfront access till kontot.

Efter detta kommer en mycket viktig del i processen. En popup-ruta kommer att dyka som efterfrågar en giltig e-postadress.

Återigen, du som är mån om din anonymitet, ange inte en e-postadress som kan spåras tillbaka till dig. Om du redan har en adress som är anonym använd den, annars kan man skapa en ny adress på: https://yandex.com/ som bara används för denna sak.

När du har angett en giltig e-post så är du inloggad på Nordfront, och det bör se ut på detta vis.

Klicka dig sedan vidare så som bilden visar, så kommer du till din profilsida på Nordfront. Här ska du generera ett lösenord, så att du i fortsättningen kan logga in direkt till Nordfront utan att gå genom ditt konto på VK. Samma procedur gäller för detta lösenord, 20 tecken minst, innehållande stora och små bokstäver samt siffror och specialtecken. När kontoskapandet är klart bör du få ett e-postmeddelande som bekräftar detta.

När du väl har kopplat ditt VK-konto och skapat ett lösenord på Nordfront så behöver du inte använda ditt VK-konto för att logga in mer, utan du använder det användarnamn och lösenord du skapade under processen.

Det bör även tilläggas att den profilbild du använder på VK kommer även att användas i kommentarsfältet på Nordfront. Om ingen profilbild finns på VK, så kan kommentarssystemet även använda en bild från tjänsten Gravatar.

Om problem uppstår som denna guide inte avhandlar, eller det är något du inte förstår, så kan du skicka ett mejl till itsupport@nordfront.se med en kort beskrivning av problemet. Inom kort så kommer någon i Motståndsrörelsens IT-grupp att svara på meddelandet och förhoppningsvis avhjälpa dig med problemet.

Nu ska ditt konto på Nordfront vara färdigt och du kan deltaga i diskussionerna i vårt kommentarsfält.

Tillägg angående att posta kommentarer från smartphones:

Om du har VK:s mobilapp och är inloggad på ditt VK-konto där så kan du enkelt skapa ett konto på Nordfront och posta kommentarer. Det gör du genom att ovanför kommentarsfältet klicka där det står ”Du måste vara Inloggad för att posta en kommentar”. Det tar dig till inloggningsformuläret som nämns ovan och syns på en av bilderna. Om du inte redan registrerat dig via en dator kommer du första gången du gör detta via en smartphone att behöva godkänna att Nordfront får access till ditt VK-konto. Efter att du gjort detta kommer du, så länge du är inloggad på VK i mobilappen, att kunna logga in på Nordfront på din smartphone bara genom att klicka dig fram till inloggningsformuläret och sedan klicka på VK-loggan där.

Det är alltså förhållandevis enkelt att använda mobiler för att posta kommentarer på Nordfront när du väl har ett VK-konto och har loggat in på det i din mobil. Du behöver då bara göra två klick och behöver inte komma ihåg ditt VK-lösenord. Detta funkar dock inte om du skapar ett nytt Nordfront-lösenord, då måste du komma ihåg det lösenordet.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
16 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
_DH_
2 år sedan

En fråga man lätt ställer sig är: Hur beredd skulle Ryssland/VK vara att samarbeta med svenska myndigheter om de vill ha ut information? Jag menar, ska man köra helt anonymt genom VK så behöver man inte endast anonym e-postadress, utan även VPN och anonymt telefonnummer, vilket är en del besvär. Jag förmodar att de inte hjälper svenska staten det minsta när det gäller simpel missaktning och sådant, men jag förmodar att de båda ländernas myndigheter, den diplomatiska fientligheten till trots, ändå kan tänkas lämna ut vissa uppgifter under bordet?

Ingemar
Ingemar
2 år sedan
Reply to  _DH_

Men insikten om att anonymitet aldrig kommer föra kampen för vårt folk framåt är så mycket större. Med den vetskapen i huvudet borde alla rädslor för offentlighetens eventuella negativa följder för en individ att blekna, i jämförelse med vad som händer vårt folk om vi misslyckas i vår kamp.

Hell seger!

_DH_
_DH_
2 år sedan
Reply to  Ingemar

Fast man slipper ju helst rättsliga efterverkningar. Om svenska myndigheter inte vet säkert vem som ligger bakom ett visst meddelande, så kan de aldrig åtala. Om man kan vara säker på att VK inte samarbetar med svenska myndigheter vad det gäller IP och sådant, så kan man visa upp namn och bild här och gå trygg. Om svenskt ”rättsväsende” då ändå skulle åtala en så kan man påstå att det var någon annan som använt ens namn och bild. Det vore trevligt, både kunna vara offentlig, såväl som kunna slippa åtal. Som det är nu har jag nog upp emot… Läs mer »

Ingemar
Ingemar
2 år sedan
Reply to  _DH_

Tror inte du förstod mig riktigt. Rädslor som bottnar i egoism för inte kampen för vårt folk framåt. Det är inte anonyma HMF-kommentarer som kommer få vårt folk att våga ansluta sig till frihetskampen, utan tvärtom. Det är modiga offentliga personer och deras offervilliga handlingar som har den effekten. Och ju fler desto bättre.

dB
dB
2 år sedan

Bra guide.
Hoppas att tidigare folk som kommenterat nu återvänder. Folk tenderar dra öronen till sig så fort saker blir lite komplicerat pga teknologi.

Henke
Henke
2 år sedan
Reply to  dB

Folk har en tendens att ”dra öronen till sig” oavsett vad, men framförallt om det kostar pengar eller kräver minsta lilla arbete. Det är egentligen skandal, men så ser mänskligheten ut oavsett vilken ras man tittar på.

Daniel
Daniel
2 år sedan

Tack för hjälpen Nordfront. Det gick smidigt.

Karl
Karl
2 år sedan

Bra guide. Vad gäller mobilnumret; köp ett kontantkort för kontanta pengar, stoppa in det i en gammal avlagd mobil under reggningsprocessen och ring sen upp det som är kvar – med den gamla mobilen.

Karl
Karl
2 år sedan
Reply to  Karl

Vad gäller Chrome vs Firefox så tror jag inte att Firefox ställer till med mer krångel . Jag har Firefox med en massa tillägg och i början hade jag en massa krångel oavsett vilken webbläsare jag använde.

Karl
Karl
2 år sedan
Reply to  Karl

*kontantkortet ska naturligtvis vara laddat när man köper det – med förslagsvis en hundring.

Henke
Henke
2 år sedan

Själv ville jag ha även efternamnet angivet här när jag kommenterar och gick in på VK och ändrade, men det väntar fortfarande efter 10 dar på att någon moderator ska godkänna det.

Hur ska alla annars få veta att jag heter Henke Himmlär??? :-)

Skandal!

Karl
Karl
2 år sedan
Reply to  Henke

Användarnamn kan inte ändras. Vill du ändra det namn som visas i kommentarsfältet så klickar du på Nordfront.se/panel uppe till vänster. Klicka sen på profil och skriv in det önskade namnet i rutan ”visa namn offentligt som”.

Himmlär
Himmlär
2 år sedan
Reply to  Karl

Fel av mig – du måste först skriva ”Henke Himmlär” i rutan ”smeknamn” – sen kan du fylla i fältet ”visa namn offentligt som”.

Henke Himmlär
Henke Himmlär
2 år sedan
Reply to  Himmlär

En svaghet i systemet eftersom vem som helst kan trolla i ens namn. Klickar man på namnet kommer man dock till rätt VK-konto.

Henke Himmlär
Henke Himmlär
2 år sedan
Reply to  Henke Himmlär

Ok! :-)

Anna
Anna
2 år sedan

Oy vey! Vad tid det tog … puh! Ge inte upp, det är värt att följa instruktionerna i artikeln ovan + starta om datorn, reboota, pröva igen och igen. Tack!