Guaido tillbaka i Venezuela – skyddas av utländska diplomater

UTRIKES. Väststödde Juan Guaido har tagit sig tillbaka till Venezuela där han skyddas av hans främsta supportrar – utländska diplomater.

Efter att ha tillbringat en lång tid med att försöka uppbringa stöd runt om i Sydamerika för sitt försök till maktövertagande i Venezuela har den väststödde Juan Guaido nu åter anlänt i sitt hemland. Detta trots hot om 30 års fängelse för sitt kuppförsök.

Han anlände i smyg till en flygplats i Caracas där han skyddades av ambassadörer från Tyskland, Frankrike, Spanien och Nederländerna som bildade en ”mänsklig sköld” runt honom. USA:s vice president, Mike Pence, hade tidigare under dagen hotat den styrande socialistregeringen ifall de arresterat Guaido vid gränsen.

Trots extrem propaganda, hot om invasion, orkestrerade upplopp och hårda sanktioner står dock Venezuelas president Nicolas Maduro fortfarande stark. Inga större militära eller polisiära avhopp har hittills registrerats och folket har heller inte rest sig mot regeringen, till USA:s förtret.

Källa:
Guaido returns to Venezuela to the welcome of foreign ‘bodyguard’ envoys

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments