Gruvarbetare mot homolobbyister – legendarisk hockeymatch i Kiruna

ISHOCKEY. Efter att Kiruna äntligen har två lag i samma serie var hela staden laddad till bristningsgränsen inför derbyt mellan ”grova gruvarbetare och HBTQ-certifierade världsmedborgare”.

Igår kväll hölls det efterlängtade ishockey-derbyt mellan vänsterextrema Kiruna IF och den lokalpatriotiska hockey-klubben Kiruna AIF. Mötet skedde i Hockeyettan, som trots sitt namn är den tredje divisionen i svensk ishockey efter Hockeyallsvenskan och Svenska hockeyligan (SHL).

Sajten Hockeysverige.se beskriver mötet som ”De grova gruvarbetarna i AIF mot de HBTQ-certifierade världsmedborgarna i IF”. Förr beskrevs matcherna mellan de oförsonliga Kiruna-klubbarna som en match mellan den rebelliska arbetarklassen och etablissemangets tjänstemän, medan den nu alltså beskrivs som en match mellan manliga arbetare och HBTQ-globalister.

— Brorsan Stig och Roger brukade gå till Folkan. Men inte för att dansa, de gick dit för att spöa IFK:are, har Börje Salming kommenterat stämningen mellan lagen när han var ung.

— Redan som barn lärde man sig att IFK hatade man – och att vi arbetargrabbar i AIF var alltid bäst.

Och enligt det legendariska kommunalrådet Lars Törnman var ishockey-rivaliteten nere i gruvan ”på liv och död”, där ett sorts stenhårt apartheidsystem bestämde vilka bänkar man fick sitta på.

Gruvarbetarnas klubb AIF lades dock ner i slutet av 80-talet och slogs ihop med tjänstemännens IFK Kiruna. En sammanslagning som först namngavs med det engelska uttrycket ”Team Kiruna” och som sedan döptes om till Kiruna IF.

Kiruna IF blev öppet vänsterextremt
I en uppvisning av värsta sortens opportunism sålde sig sedan Kiruna IF till globalisterna, som därefter tvingade spelarna att spela i regnbågsfärgade tröjor och lät homolobbyn ”HBTQ-certifiera” hela laget för 328 000 kronor. Detta trots att det är olagligt i Sverige att tvinga på människor HBTQ-flaggor.

Efter att Kiruna IF blivit öppet vänsterextremt 2014 svarade Kiruna AIF med att starta upp sin hockeyverksamhet igen. Något som gick väldigt bra för AIF, som av någon anledning lyckades locka över många bra spelare och vann hela 30 matcher på raken med den enorma målskillnaden 282-34.

Och bland andra Börje Salming tror liksom många andra gamla AIF:are att konkurrensen och motsättningarna på sätt och vis är bra eftersom den uppenbarligen sporrar spelarna att träna och spela hårdare. Men HBTQ-certifierade Kiruna IF är ändå sura:

— Det här gynnar ingen och jag är orolig för ishockeyns framtid i Kiruna, säger talespersonen för Kiruna IF:s HBTQ-spelare Thomas Jatko och fortsätter:

— För att kunna bedriva hockey på så hög nivå som möjligt i den här lilla byn som faktiskt ligger långt åt helsicke bort så finns bara ett sätt: Att jobba för en gemensam, neutral, ishockeyförening.

På vilket sätt politiska HBTQ-tröjor är ”neutralt” förklarar inte Jatko. Som inte heller berättar varför han inte lägger ned sin egen klubb, om det nu inte finns plats för två klubbar. Det är trots allt fullsatt på AIF:s hemmamatcher, medan det brukar vara tomt på IF:s läkare.

Ingen publik och inga sponsorer men 100 miljoner i fantasipengar
Och inte bara publiken har tagit avstånd från Kiruna IF:s politiska extremism. Enligt ett snyftreportage i Sveriges Radio (SR) har även sponsorerna lämnat klubben på grund av HBTQ-propagandan.

Men kanske kan Thomas Jatko och Kiruna IF ändå leva gott på de 100 miljoner kronor som uppmärksamheten kring HBTQ-omvändelsen varit värd, enligt ”varumärkesexperten Niklas Olovzon”. Olovzon har även hävdat i Dagens Media att ”Gudrun Schyman är ett geni och en förebild för oss alla”.

Av en slump är ”experten” Olovzon den ende förutom RFSL som tjänat pengar på Kiruna IF:s kritiserade och allmänt bojkottade HBTQ-propaganda. Olovzons reklambyrå vände 2014 års rörelseförlust på 100 000 kronor till en vinst på 2,5 miljoner kronor.

Match som kommer att gå till historien
Men hur gick det med matchen då? Den visade med all tydlighet att Börje Salmings analys varit rätt. Matchen blev legendarisk och började med att IF gjorde mål med bara 21 sekunder kvar av första perioden efter en soloåkning från egen zon.

Men efter bara makalösa sju sekunder in i andra perioden reducerade AIF till 1-1. Och i femte minuten blev det 2-1 till AIF efter ett nytt solomål. Spänningen blev dock nästan olidlig när IF sedan reducerade till 2-2 med tre minuter kvar av andra perioden.

Den tredje perioden blev mållös, och efter att även förlängningen blivit mållös var matchen tvungen att avgöras på straffar. Vilka vanns av AIF med 2-0 efter att uppstickarklubbens målvakt räddat alla IF:s straffar.

— Sjukt kul. Bara kolla på entusiasmen här uppe, man får gåshud. Det är sådana här matcher man vill spela. Sjukt kul! säger Jacob Hansson som la den avgörande straffen.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Andreas
Nybörjare
Andreas
1 år sedan

Skönt att höra att det finns vettigt folk i Kiruna som inte sväljer GloboHomo med hull och hår.

Lingonet
Nybörjare
Lingonet
1 år sedan
Reply to  Andreas

Majoriteten i Kiruna är hetro, ifk är heterofober, deras lag kommer tappa än mer fans med tiden.
Köttätande hetros (dvs. naturliga pojkar) orkar kämpa hårdare, fysiskt och mentalt!

Lingonet
Nybörjare
Lingonet
1 år sedan

Man får gåshud! Mitt gamla lag spelar igen, och kolla in målskillnaden, gamla takter åter under skjortan och hjälmarna, kämpar som järvar.
Vad gör den elakaste av rovdjur (järven, i storlek som en liten hund) när den vill ha villebrådet från en björn eller vargflock?
Den går och tar ifrån dem det, och järven slåss inte tills den dör, den slåss tills den VINNER!

Bitte
Nybörjare
Bitte
1 år sedan

Ja, nog är hockeyn på liv och död för norrlänningar 😁 Minns när jag jobbade i gruvan. Jag skötte spelet och några gubbar var långt ner i schaktet på plattformen. En av dem ropade på kom-radion: ”Bitte, kan du ringa hem till dotra å fråg hure går i matchen.” Det var Skellefteå AIK mot Luleå. Så jag fick ringa då och då och ropa ner ställningen via komradio….

Lingonet
Nybörjare
Lingonet
1 år sedan
Reply to  Bitte

Beroende på vilket lag de höll på kunde du ju på skoj ropat: De går åt he….!
Det hade fått fart på blodtrycket och ordförrådet, men jag gissar Skellefteå, vem f.n håller på lule mot ett äkta hemmabaserat hockeylag? ;)

Bitte
Nybörjare
Bitte
1 år sedan
Reply to  Lingonet

En kollega hade texten ”DÖ LULE” skrivet med tusch på insidan gruvhjälmen 😂
Det gick så långt att idag håller jag på Skellefteå fast jag inte är ett dugg intresserad av hockey. 😎

Slipsen
Nybörjare
Slipsen
1 år sedan

Ända sedan min far var ung har det varit en infekterad strid mellan AIF:are och IFK:are som det hette då. Dels för att striden och motsättningarna har varat så länge och dels p.g.a Kiruna IFs hbtq-trams så kommer det nog aldrig att bli verklighet med en stor och enad hockeyklubb i Kiruna, även om det enligt mig skulle vara det optimala. Dels för hockeyns skull generellt men även för att det skulle ena Kirunaborna som då skulle kunna se Kiruna Hockey(som jag skulle döpa laget till)möta gästande lag från andra städer. Att splittra ett folk i ”arbetare och tjänstemän” är… Läs mer »

Lingonet
Nybörjare
Lingonet
1 år sedan
Reply to  Slipsen

De 2 lagen har betytt oerhört mycket för Kiruna, konkurrensen har skapat många bra talanger genom åren, se bara hur det mattades av efter sammanslagningen.
Och det där med Arbetare/tjänstemän märkte inte vi av så mycket när vi var yngre heller, tillhörde det förgångna.
Troligen överdrevs det tack vare det höga tonläget hos de röststarkaste på bägge sidor.