”Gruppsex”-bild tvingar tre politiker i Sölvesborg att avgå

POLITIK. Tre tunga politiker i Sölvesborg har tvingats att avgå efter att de publicerat en bild på Facebook där de simulerar att de har gruppsex som en ironi över den senaste tidens anmälningar om sexuella trakasserier. 

Skärmdump Facebook.

Det var under natten till söndag som kommunalrådet i Sölvesborg Emilie Pilthammar (M) lade ut en bild på Facebook som anspelade på att hon och två andra toppolitiker i kommunen hade gruppsex.

På bilden syns Pilthammar stå framåtböjd och sukta efter en pilsnerflaska som moderaten Niklas Joelsson, ordförande i barn- och ungdomsnämnden, håller mellan benen. Bakom Pilthammar står Peter Thyrén (SD) och håller politikerkollegan med båda händerna om baken.

Pilthammar säger att hon lade ut bilden offentligt som ett ”skämtsamt inlägg om vem som egentligen har rätt att anmäla” efter skandalen med SD-parlamentarikern Peter Lundgrens brösttafsande på ett hotellrum.

Bilden på de tre politikerna blev snabbt oerhört uppmärksammad och kritiken haglade. Louise Erixon (SD), kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborg, kallade till krismöte som resulterade i att Peter Thyrén fick avgå från alla uppdrag med omedelbar verkan.

— Jag vet att detta upprört många kommuninvånare, väljare och kommunanställda, säger Erixon som å partiets vägnar å det djupaste vill beklaga det inträffade.

Efter några timmar kom beskeden att även Niklas Joelsson och Emelie Pilthammar valt att avgå från sina politiska förtroendeuppdrag. Pilthammar sa i en kommentar till BLT:

— Jag avgår. Jag vet att jag har gjort fel och jag är ödmjuk inför det. Jag kan förstå att det är många som vill ställa frågor om allt det som hänt. Men jag orkar inte svara på folks frågor just nu. Jag känner mig så ledsen över den vändning allting har tagit.

Pilthammar arbetar som lärare på en lågstadieskola och hon hoppas nu att skandalen inte ska påverka hennes yrke.

— Jag har insett mitt misstag och jag har skrivit till min skola också och bett om ursäkt, säger hon.

Sölvesborgs kommunchef Lars Ericsson uppger att den kommunala organisationen starkt tar avstånd från agerandet.

— Det är mycket beklagligt att kommunens anseende och goda rykte påverkas negativt genom att hela organisationen, med alla dess medarbetare, svärtas ned av sådana utspel, säger kommunchefen i en kommentar.

Även Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer har gått ut offentligt och tagit avstånd från Pilthammars agerande.

— Hennes tilltag är totalt omdömeslöst, och ingenting Moderaterna står bakom, säger han i en kommentar.

Utbildningsminister Anna Ekström (S) kommenterar också skandalbilden i ett inlägg på Twitter:

Är karln med flaskan alltså ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Sölvesborg? Om det finns några vuxna kvar i rummet i Moderaterna så ser ni till att föräldrar och elever, lärare och rektorer i Sölvesborg får politiker de kan ha respekt för!

Källa:
M-kommunalrådets sexskämt i natt med politiker från SD och M
Toppmoderaten i nytt blåsväder – skämtade om gruppsex

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Tors SpjutSlipsenCaesar-AureliusSigfridVera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Lite otäckt på något vis tycker jag. Att man i Sverige inte ens får göra ett skämtfoto utan att man ska straffas med avsked, tvingas skämmas offentligt, be om ursäkt för skämtet och lämna alla sina politiska uppdrag. Hur kunde då Olof Palme över huvud taget få vara i en regering så som han betedde sig i verkliga livet? Och hur kan smaklösa komiker som simulerar samlag på scen och i tv som Robert Gustavsson få lov att påverka den politiska opinionen med sina kändisåsikter, om nu sånt här är så förskräckligt? Sverige är inte bara en åsiktsdiktatur där till… Läs mer »

Vera
Medlem

Är det inte väldig konstigt – kommunalpolitiker deltar under en sexfixerad publikpöbel med viftande bögflaggor i Pride parader bland mycket obskyra gester och klädsel. De får vara kvar t. o. m. statsministern , men en skämtsam bild med antydningar blir en indignation i press och bland SAMMA politiker som deltar i de vidriga paraderna. Var finns logiken?? Vi finner dessa uppträdanden olämpliga i bägge fallen – men med humor kan det väl räcka med en varning i det här fallet i Sölvesborg? Ett got råd till politikerna – håll er nyktra !!!

Sigfrid
Medlem

Sverige har blivit så pk så det är skrämmande vissa saker tål inte det minsta skämtsamhet medan verkliga våldtäkter och andra övergrepp får passera obemärkt.Åsiktskorridoren blir allt smalare och smalare titta bara på XXL chefen som blev tvungen att sluta bara för att han hade kommenterat missfostret Greta Thunberg.Snart törs ingen människa som är rädd om jobbet kommentera någonting här i landet.

Caesar-Aurelius
Medlem

Det går snart inte att förakta dessa mespolitiker mer än vad jag redan gör.

INGENTING är snart tillåtet att skämta om i denna äckliga feministdiktatur.

Precis ALLA program på TV, utom möjligen rena naturprogram, är numera politiserade med feministjoller, pekpinnar och liberalrunkande.

Jag sitter framför TV-n och tänker för varje ny kameravinkel: ”Feministkärring, feministkärring, kommunist, jude, jude, neger, sossesvin, bög, …” tills jag ger upp och byter till ”Animal planet” med något program om orangutanger eller pingviner.

Tors Spjut
Medlem

Är faktiskt lite imponerad över att du fortfarande klarar av att se TV år 2019

Slipsen
Medlem

Omdömeslöst visserligen men tror att de mest ville göra en poäng av det absurda i att allt numera i princip är sexuella trakasserier. Man kan ju för fan snart inte titta på motsatta könet utan att man blir åtalad. Tror fan att antalet pridetåg ökar i Absurdistan. Nu senast i Pajala som ligger i Tornedalen som är Norrbottens kristna fäste.
Vad fan är det för fel på folk överlag och vad händer i vårat en gång stolta land?
Antingen har en klar majoritet blivit lobotomerade i sömnen eller så har det blivit en total mental istid!