Grönt ljus för medicinsk apartheid i Europa – vaccinpass tas fram till sommaren

EU-APARTHEID. Det överstatliga globalistprojektet EU inriktar sig nu på att införa ett medicinskt apartheidsystem. På onsdagen enades EU-länderna om att redan till den 26 juni ta fram ett så kallat ”digitalt grönt certifikat” som ska användas för att avgöra vilka medborgare som ska få rätt att resa och att bevista olika arrangemang.

Genrebild. Foto: Pixabay (Public Domain).

Många har varnat för att ett totalitärt socialt kontroll- och kreditsystem – liknande det som redan finns i teknokratin Kina – i form av ett vaccinpass kan komma att genomföras även i Europa. Detta ser nu ut att bli verklighet efter att EU-länderna på onsdagen enades om att redan till den 26 juni ta fram ett så kallat ”digitalt grönt certifikat”, skriver Nya Dagbladet.

Via passet ska medborgarna kunna nekas utlandsresor eller att besöka kultur- och idrottsevenemang, beroende på om de covidtestat sig positivt eller negativt, eller om de underkastat sig den experimentella vaccinsprutan.

Det som av kritiker kallas ett medicinskt apartheidsystem förväntas så småningom bli ännu mer omfattande för att sortera in medborgarna i grupper, där vissa ska få tillåtelse att föra sig fritt i samhället medan andras rörelsefrihet ska begränsas.

Vaccinpasset påstås från EU-håll vara viktigt att få till inför sommarens turistsäsong, vilket Sveriges digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) ställer sig mycket positiv till.

— Det är en bra överenskommelse och det är bra att vi nu vet vad som gäller för vaccinationsbevisen i fortsättningen, hävdar han i en intervju med den statliga propagandakanalen SR.

Ygeman ser inga problem med att inskränka européernas rörelsefrihet eller att införa ett totalitärt och integritetskränkande system, men oroar sig över att det ännu inte finns tillräckligt med data samlat på ett ”bra sätt”, vilket han dock hoppas ska hinna bli klart till den 26 juni.

I och med de gemensamma EU-vaccinpassen måste alla vaccin som godkänts av den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA accepteras av de olika EU-länderna. Länderna får dock själva bestämma om de ska acceptera andra vaccin utöver dessa, som exempelvis vaccin från Ryssland eller Kina.

Passet kommer att kunna användas även på nationell nivå inom de olika EU-länderna, till exempel för att bevisa att man underkastat sig vaccinering för att få statens tillåtelse att bevista konserter eller idrottsevenemang.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments