Gripna från Gyllene gryning frisläppta

GREKLAND. Åklagare och utredare i Grekland har frisläppt tre högt uppsatta personer inom Gyllene gryning som tidigare varit gripna. Under dagen ska partiledaren möta rätten.

Gyllene grynings presstalesman Ilias Kasidiaris är släppt mot en borgen. Ilias Panagiotaro och Nikos Michos släpptes utan borgen, men samtliga tre är förbjudna att lämna landet i dagsläget eftersom ”utredningen pågår”. På vägen ur rätten smackade Ilias Kasidiaris till en närgången kameraman och sparkade en annan i arslet.

Samtidigt har Gyllene gryning, precis som under gårdagen, kallat till en solidaritetsaktion klockan 14.00 grekisk tid då partiledare Nikos Michaloliakos ska möta rätten.


Film som visar då Ilias Kasidiaris, Nikos Ilias Panagiotaro och Nikos Michos friges.


Film som visar då Ilias Kasidiaris får nog av en närgången kameraman som han då smackar ur vägen och sparkar en annan i arslet.

apoapoxorisi)

Från vänster: Nikos Michos, Ilias Panagiotaro och Ilias Kasidiaris.

Yiannis Lagos hålls fortfarande i förvar av politiska skäl, menar Gyllene gryning. På sin hemsida skriver Gyllene gryning att:

”I samförstånd med utredare och åklagare släpptes Ilias Kasidiaris, Nikos  Ilias Panagiotaro och Nikos Michos. Den förstnämnde släpptes mot borgen, och samtliga får inte lov att lämna landet. Kamrat John Lagos är kvarhållen, uppenbarligen av politiska skäl, men som ni snart kommer att se har han inte något att göra med det genomskinliga science-fiction-åtalet.

Det är tydligt att den grekiska domstolen vägrade att verkställa politisk förföljelse beordrad av ockupationsregeringen. Efter en lång session beslutade både utredare och två åklagare att avgöra ödet för de fyra åtalade.

Den grundlagsstridiga konspiration, som varit bortom varje föreställning, faller nu sönder inför den glittrande volymen av sanning och sunt förnuft. Regeringen, stöldokratin, informatörer, tidningar och radio är ansvariga inför det grekiska folket för att under fyra dagar ha bombarderat ut otroliga lögner och förtal mot den nationalistiska Folkrörelsen.

Gyllene gryning — starkare och mer beslutsam än någonsin — kommer att fortsätta sin legitima politiska kamp för frihet, för vårt folk och vårt hemland. Fritt från internationella långivare och inhemska agenter åt utländsk makt!

Gyllene gryning dör inte, Grekland kommer att vinna!

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments