Grekisk polis grep 2000 illegala invandrare

Under lördagen genomfördes Operation Xenios Zeus i Grekland. Närmare 2000 illegala invandrare greps och många ska utvisas.

Operationen sattes igång på torsdagen efter att kreditgivare från Internationella valutafonden, EU och Europeiska centralbanken mött grekiska tjänstemän för att diskutera ytterligare budgetnedskärningar som behöver göras för att få nytt ekonomiskt stöd i september, värt 31,5 miljarder euro.

Polisen hade mobiliserat 4500 poliser, hälften av dem i Aten och andra hälften vid gränsen till Turkiet. Polisens talesman Christos Manouras kommenterade operationen med att målet är att ”sända dem tillbaka till deras urpsprungsländer, stänga gränserna och se till att Aten återgår till att vara en laglig stad med livskvalitet”. Han sade även att ”nationens överlevnad” står på spel.

Grekland är transitväg för många som vill ta sig vidare till olika länder i EU.  Nyliga siffror visar att Grekland har runt 800 000 invandrare och ytterligare minst 350 000 illegala sådana. Grekland har en sammanlagd befolkning på 10,7 miljoner.

Läs mer här

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

11 Kommentarer till "Grekisk polis grep 2000 illegala invandrare"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Tommy Lindqvist
Gäst
Nybörjare
Tommy Lindqvist

Härlig nyhet :D När skall Sverige göra samma sak?

Ernst
Gäst
Nybörjare
Ernst

Gött. Hell [del]Seger!

Helena Toren
Gäst
Nybörjare
Helena Toren

De var som f*n

Anders
Gäst
Nybörjare
Anders

Härligt! Det är rätta takter, det. Dessa undermåliga avskum har inget i vare sig Grekland eller övriga Europa att göra. Det har bara sökt sig till Grekland/EU i ett enda syfte – att begå brott och berika sig själva på EU:s skattebetalares bekostnad.

Nu kan åldriga grekiska pansionärskvinnor andas ut.

UT MED PACKET!

pär sjögren
Gäst
Nybörjare
pär sjögren

Grekland visar vägen!

Mia Nemesis
Gäst
Nybörjare
Mia Nemesis

Och vi ger våra fri sjukvård när allt de behöver är en spark i arslet härifrån!

Håkan
Gäst
Nybörjare
Håkan

Stänga gränserna och skicka hem packet är rätt beslut borde även genomföras i Sverige.

Ernst
Gäst
Nybörjare
Ernst

Xenios Zeus är Zeus namn i sin roll som skyddspatron bland gäster och som gästfrihetens gud. http://en.wikipedia.org/wiki/Zeus#Roles_and_epithets

Härligt att de använder sig av mytologiska namn på sina operationer mot packet. Är det underliggande budskapet med namnvalet att blattar INTE omfattas av Zeus krav på gästfrihet kanske?

Anders
Gäst
Nybörjare
Anders

Utomeuropeer är och förblir persona non grata på europeiskt territorium.

Anders
Gäst
Nybörjare
Anders

”Asylsökande” (läs: kolonisatörer) som söker sig till Europa borde mötas av förintelseläger vid EU:s yttre gräns varhelst de än överträder den. Tänk ett pärlband av KZ-läger med täta avstånd mellan varje utmed hela den yttre gränsen. Möjligen kan gränsen mellan Sverige och Norge undantas.

DÅ kommer ingen obehörig in i Europa, och europeer är därefter räddade för lång tid framåt.

trackback
Nybörjare

[…] krossat henne mot klippor En av de illegala invandrarna i Grekland hade utfört brutal våldtäkt Grekisk polis grep 2000 illegala invandrare Arkiverad i: […]

wpDiscuz