Grekisk polis grep 2000 illegala invandrare

Under lördagen genomfördes Operation Xenios Zeus i Grekland. Närmare 2000 illegala invandrare greps och många ska utvisas.

Operationen sattes igång på torsdagen efter att kreditgivare från Internationella valutafonden, EU och Europeiska centralbanken mött grekiska tjänstemän för att diskutera ytterligare budgetnedskärningar som behöver göras för att få nytt ekonomiskt stöd i september, värt 31,5 miljarder euro.

Polisen hade mobiliserat 4500 poliser, hälften av dem i Aten och andra hälften vid gränsen till Turkiet. Polisens talesman Christos Manouras kommenterade operationen med att målet är att ”sända dem tillbaka till deras urpsprungsländer, stänga gränserna och se till att Aten återgår till att vara en laglig stad med livskvalitet”. Han sade även att ”nationens överlevnad” står på spel.

Grekland är transitväg för många som vill ta sig vidare till olika länder i EU.  Nyliga siffror visar att Grekland har runt 800 000 invandrare och ytterligare minst 350 000 illegala sådana. Grekland har en sammanlagd befolkning på 10,7 miljoner.

Läs mer här

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om