Gravid kvinna fredade sitt hem – sköt beväpnade inkräktare

USA. En gravid kvinna fredade sitt hem och sin familj efter att ha skjutit ihjäl en person som bröt sig in i hennes hus och misshandlade hennes man.

AR-15.

Två maskerade personer tog sig under förra onsdagen in i en familjs hus i Lithia, Florida. Mannen i huset, Jeremy King, blev snabbt attackerad och misshandlad med en pistol, samtidigt som de greppade efter hans 11-åriga dotter.

När inkräktarna påbörjat misshandeln gick mannens gravida fru och hämtade ett halvautomatiskt AR-15-gevär och sköt en av de två gärningsmännen. Efter detta flydde båda inkräktarna, där den träffade bara hann runt 200 meter från huset innan han lade sig för att förblöda i ett dike. Den andre är ännu på fri fot.

Det halvautomatiska AR-15 har blivit ett kontroversiellt vapen bland ”gungrabber”-kretsar i USA på senare tid då den före detta demokratiske presidentkandidaten Beto O’Rourke tidigare i år gjorde uppmärksammade uttalanden om att tvångskonfiskera alla dylika vapen från dess lagliga ägare.

Källor:
Pregnant Woman Uses AR-15 to Kill Alleged Home Intruder
Beto O’Rourke’s call for mandatory buyback of assault weapons roils Texas politics

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments