Granskning Sveriges Youtubekanal nedstängd – Fabian Fjälling sände live

MEDIA. Under tisdagskvällen livesände Fabian Fjälling med anledning av att GS Youtubekanal har stängts ned på grund av påstått upphovsrättsbrott. Bakom nedstängningskampanj sägs den judiska mediekoncernen Bonnier ligga.

Nordfront uppmärksammade nyligen att medborgarjournalisterna bakom Granskning Sverige är utsatta för en nedstängningskampanj av den judiska mediekoncernen Bonnier. Idag stängdes Granskning Sveriges huvudkanal också ned på grund av påstått upphovsrättsbrott.

Meddelandet från Youtube när Granskning Sveriges Youtubekanal stängdes ned. Klicka för större bild.

Granskning Sverige å sin sida hävdar sin rätt att använda material från bland annat Expressen och Dagens Nyheter via så kallad ”fair use”, vilket handlar om att citera och visa upp vad Bonniertidningarna har sagt utifrån nyhetsvärdet. Granskning Sverige gissar dock att Bonnier tror att man inte törs gå till rättsprocess, varför man försöker gå vidare med flertalet upphovsrättskrav via advokatfirman Danowski & Partners.

Med anledning av nedstängningen livesände Granskning Sveriges Fabian Fjälling under tisdagskvällen.

Se livesändningen nedan:

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Efter påtryckning från (((Bonnier))): Google vidtar censuråtgärd mot Nordfront | Nordfront.se Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
trackback

[…] hjälp av sin monopolställning på Internet. Framförallt är det medborgarjournalisterna bakom Granskning Sverige som har drabbats av bland annat nedstängda konton på Youtube, som ägs av […]