Granskning Sverige ställer domaren Lars-Erik Bergström mot väggen efter domen mot Vera Oredsson

MEDIA. Under torsdagen publicerade Granskning Sverige (GS) ett klipp på Youtube där man kan höra en GS-medarbetare ställa Lars-Erik Bergström, domaren i Vera Oredsson-fallet, mot väggen där han får frågor om formuleringarna i domen mot Vera som i tisdags dömdes för hets mot folkgrupp.

Det var i tisdags som 90-åriga Vera Oredsson dömdes för hets mot folkgrupp av Falu tingsrätt efter att hon vinkat till motdemonstranter under Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Borlänge 2016. Falu tingsrätt menar dock att Vera ska ha gjort sig skyldig till en så kallad Hitlerhälsning och dömde henne därmed till att betala 4 000 kronor i dagsböter samt till att hon ska ersätta delar av försvarskostnaden.

I domen stod det bland annat att Veras arm var ”onödigt höjd med tanke på att hon skulle ha vinkat till folk som måste ha stått lägre placerade än hon” och att Vera Oredsson är ”en känd nationalsocialist och en hitlerhälsning är givetvis välkänd i hennes kretsar. Gesten gjordes dessutom vid en nationalsocialistisk demonstration” och att för den ”oinvigde” ger gesten ett ”klart intryck” av att vara en ”Hitlerhälsning”.

Medborgarinitiativet Granskning Sverige kontaktade därför domaren i Vera-fallet, Lars-Erik Bergström, för att ställa frågor till honom om domen. Bergström står dock fast vid domen och på frågor från GS-medarbetaren om Veras arm som påstås ska utgjort en olaglig hälsning, säger domare Bergström att han inte är insatt i hur en korrekt ”Hitlerhälsning” ser ut men han menar att det inte spelar någon roll om Veras gest inte utgjorde en korrekt ”hälsning”, utan det handlar om hur den ”oinvigde” kan tolka gesten.

Hör Granskning Sveriges samtal med domare Lars-Erik Bergström nedanför:

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
ValhallaJohanKarl AAndré DevecseriCaesar-Aurelius Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Holger
Medlem

Intervjun gav en mycket intressant inblick hur komplett hjärntvätten är. När Lars-Erik Bergström går in i sin motivering varför han dömde Vera Ordesson är den bortom all logik och förnuft.

Klaus
Medlem

Det var ingen Hitler-hälsning eftersom
a) kroppen var inte vänd mot de som gällde hälsningen och som stod gentemot.
b) armen var för mycket högt utsträckt.
Förvånansvärd att domstolen har så mycket tid för bagateller trots rekordmånga våldtäkter, bilbränder, stöld och Kalergi-planrealisering. Ingen folkgrupp hade klagat.

Caesar-Aurelius
Medlem

Övriga deltagare i lynchningsdumstolen:

Sossen Susanna Gahnshag, 45 år,(gift med sossepampen Jonny Gahnshag), Coach på teckenspråk, Trotzgatan 55, 79172 FALUN

Sossen Henrik Ehrin, 44 år, Tvikstavägen 18, 776 33 Hedemora

Torleif Fallsdalen, 57 år, Furuhällsgatan 5, 771 33 Ludvika. Driver/drev gatuköken ”Toffes vid Mossplan” och ”Hillängens gatukök” med 15 anställda.

http://www.dt.se/dalarna/ludvika/toffe-och-hans-personal-forvandlar-hamburgarna-till-flyktinghjalp

Valhalla
Medlem

politisk ”rättegång”

André Devecseri
Medlem

((((Lars-Erik Bergström))))

Karl-Путин A
Medlem

Gesten gjordes dessutom vid en nationalsocialistisk demonstration” och att för den ”oinvigde” ger gesten ett ”klart intryck” av att vara en ”Hitlerhälsning”.

Det var ju ingen som såg hälsningen, hur kan då någon ha uppfattat gesten som en Hitlerhälsning?

Gud bevare oss för den svenska ”rättvisan”

Johan
Medlem

Jag tycker att vid nästa demo borde vi alla vinka till publiken så får väl lagen ha sin gilla gång med oss…!!! Kostnaderna för massarresteringar logi och domstolstid bör bli ganska stora….