Granskning Sverige ställer den folkfientliga banken Nordea mot väggen

GRANSKNING. Nordea kan inte förklara varför de stängt ner Nordisk Ungdoms bankkonto när Granskning Sverige frågar om det. Banken kan inte heller ge några generella svar om på vilka grunder de teoretiskt sett kan stänga ner ett konto på.

En användare på Flashback kommenterar inslaget på följande sätt:

Hon gömmer sig bakom banksekretessen och kan inte svara på några frågor. Hon kan knappt svara på några generella frågor heller, annat än helt ospecifika påståenden om att ”brottslighet” kan vara grund för avstängning.

Det hela är väldigt sjukt. Banker stänger nu ner konton för oppositionella grupper på löpande band, och de svarar inte på några frågor om varför. Och förutom alternativa medier så finns det ingen i Sverige som bryr sig, eller tvingar sig till svar. Det här är en alldeles extremt sjuk utveckling som bara kommer att accepteras i tysthet.

Jag har följt amerikansk debatt en längre tid. Det som är så sjukt med Sverige är att vi inte har någonting, inget alls, som liknar amerikanska konstitutionalister. För i USA finns en hel gren av politiker och debattörer, oftast konservativa, som alltid rycker ut i såna här fall – oavsett grupp som drabbas – för att de har en principiell åsikt om att lagar måste gälla alla lika. I Sverige har vi Nils Funcke, men han uttalar sig framförallt i yttrandefrihetsfrågor, annars ingenting. Ingen konservativ som bryr sig om principer och lagar, ingen konstitutionalist, ingenting. Sverige är verkligen ett land där godtycket kan regera helt oinskränkt, för den grundläggande ”principen” för alla i offentligheten är att ”makten har alltid rätt”. Och de här människorna kan skriva indignerat om en Putin eller ett Polen varenda dag. Vilka ynkliga jävla människor alltså. Vad otroligt små de är.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MCaesar-AureliusRokviken Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Rokviken
Medlem

De gömmer sig bakom penningtvättslagen.Vad är nästa steg? Paypal är bra exempel.Man får inte överföra pengar till konton som Paypal inte accepterar som mottagare.

Caesar-Aurelius
Medlem

Hon väljer att inte kommentera ..

… och jag väljer att inte kommentera huruvida jag tycker att kärringen borde få ett piano släppt från 6:e våningen rätt i huvudet.

M
Medlem

kärrningen är helt ordlöst, juden sticker penna i hennes arsle att hon ska säga vad dom säger- säkert 20 tals personer som avlyssnade detta samtalet.
”Vi registrerar inte åsikter” men ”dom” avregistrerar grupper som har åsikter.
Sverige 2017- luktar som utedass…