Grannar överklagar muslimska böneutrop

INRIKES. Två grannar överklagar beslutet om muslimska böneutrop i Växjö.

Två grannar till den moské i Växjö som nyligen fått tillstånd av polisen att sända böneutrop har överklagat beslutet.

De anser att polisens beslut är felaktigt, bland annat för att moskéns grannar inte fått lämna synpunkter på den främmande kulturyttringen i en grundlig förstudie.

”Vi tycker detta beslut inte är rätt hanterat då man ej har frågat närliggande och berörda fastigheter innan man fattar ett sådant viktigt beslut som inkräktar på vårt hem” skriver de i överklagandet. De oroas också för att de inte kommer kunna välja bort att lyssna på böneutropen, vilket gör att de ”ofrivilligt får ta del av religiös propaganda rakt i våra hem”.

Polisen ansåg dock att grannarna saknar ”relevanta kunskaper” om ljudstörningar, varför de valde att godkänna böneutropen. Sista dagen för överklagan är 29 maj.

Källa:
Grannar överklagar beslut om böneutrop

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Karl AVeraAnna Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Anonym
Medlem
Anonym

Tack och lov! Det finns hopp om svenskarna. Det värmer att folk reagerar.

Vera
Medlem

Relevanta kunskaper – har polisen i Växjö inte tagit av yllemössorna som sitter över öronen än? Relevanta kunskaper fattas nog hos polisen över huvud taget år 2018.

Karl-Путин A
Medlem

I Sverige är det inte Svea rikes lag som gäller längre, utan Bonniers, Hjörnes och Shcibsteds. Säger Bonnier att det ska vara på ett visst sätt, så blir det så oavsett vad det står i PBL (Plan och bygglagen) eller Miljöbalken.

Enligt PBL ska samtliga fastighetsägare inom 200 meters radie informeras om ett moskebygge och ha rätt att överklaga och enligt Miljöbalken är det ett solklart miljöbrott med böneutrop i 110 decibel i ett bostadsområde.