Graffiti togs för klotter – ”Rågsveds kulturarv” sanerades

RÅGSVED. En vägg med en graffitimålning sanerades under tisdagsmorgonen delvis i Rågsved. Graffitimålningen, som ska föreställa ”Rågsveds kulturarv”, togs för klotter och målades delvis över med blå färg, vilket har skapat upprördhet i det ”utsatta området”.

”Rågsveds kulturarv” misstogs för klotter, målades över av klottersanerare. Skärmbild: SVT.

— Jag och min rumskompis såg att väggen målades över så vi sprang ned för att sätta stopp för det, säger Rågsvedsbon Mona Al Weswasi.

Graffitimålningen som togs för klotter visade sig vara nästan 30 år gammal och ses som ett exempel på en ”klassisk graffitistil” som ska ha varit tidstypisk för Sverige under 1980-talet.

— Vi kommer att ta upp frågan med fastighetsskötaren och centrumägaren för att se om vi på något sätt kan återställa målningen. Det är Rågsveds kulturarv som har målats över, säger Gustav Johansson (M), ordförande för stadsdelsnämnden i Enskede-Årsta-Vantör.

Rågsved, som fått sitt namn efter ett av de torp som fanns här redan på 1600-talet vars sista byggnader revs så sent som 1975 är numera ett problemområde, vars invånare år 2018 uppgick till närmare 70% med utländsk bakgrund.

Källa:
Klassisk muralmålning i Rågsved målades över

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
b.d Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
b¤d
Medlem

Mycket gott.

Tvätta bort smutsen. En medalj till personen som började sanera/måla över ”konsten”.

Lingon.